Pamuk Poğaça

yasader

Aktif Üye
Pamuk Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

• 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı süt
  • 1/3 su bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta akı (sarısı yüzeyi için )
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket instant maya
  • 100 gr teremyağ
  • 6 su bardağına yakın un
Not: ben 250ml lik kulplu su bardağı kullandım.

Pamuk Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

1. Su süt sıvı yağını küçük bir tencerede yavaşça ılıtıyoruz fazlaca sıcak olamasın ki mayası ölmesin.
  2. Ardından bir kaba koyup üzerine iki yumurta akı ,şekeri ,tuzu ve mayayı ekliyoruz .
  3. Elimizde biraz karıştırdıktan daha sonra yavaş yavaş un ek edip hamurumuzu yoğuruyoruz.
  4. Hamur biraz toparlandıktan daha sonra içine teremyağı koyup yoğurmaya devam ediyoruz, epeyce yumuşak oldu diye üzülmeyin, teremyağ onu toparlayacaktır.
  5. Hamur toparlandıktan daha sonra üzerini bir poşet yada streç sayesinde örtüp 35 ile 45 dakika ortası sıcak bir ortamda mayalandırıyoruz 1 saatte mayalandırabiliriz .
  6. Bu süreç sizin hamurunuzun mayalanmasına bağlı hamurunuz 3 kat kadar kabaracaktır.
  7. Hamur kabardıktan daha sonra çıkarıp elimizle biraz havasını alıyoruz.
  8. daha sonra bezelere ayırıp elimizle sekillendiriyoruz.
  9. İçine isteğe bağlı peynir, zeytin, salam ne koyuyorsanız poğaçalarımızı tepsiye diziyoruz .
  10. Üzerini pak bir bezle örtüp 10 dakika tepsi mayası veriyoruz.
  11. Son olarak tepsi mayası verdiğimiz poğaçaların üzerine yumurta sarısına bir yudum kadar süt ekleyip üzerlerine sürüyoruz.
  12. Altlı üstlü kızarana kadar pişiriyoruz.
  13. Bu poğaça tarifimizden yaklaşık 14 adet poğaça yani iki tepsi poğaça çıkacaktır. Afiyet olsun şimdiden ????.
Pamuk Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı