yasader
Aktif Üye
Lezzeti Damağınızda Kalacak Enfes Çıtır Rulo Börek Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 3 adet hazır yufka
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 şişe soda (üzerine dökmek için)
- 3 adet olağan uzunluk patates
- 1 adet büyük uzunluk soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- Yarım çay kaşığı kimyon
- Maydanoz
- Yumurta sarısı
- Susam
- Çörek otu
Not EkleTanımı Yazdır
- Böreğimizi yapmaya öncelik olarak iç harcından başlıyoruz. Patateslerimizi haşlayıp, ezecek yardımı ile büsbütün ezelim (Ben patatesleri soyup doğradım buhar pişirme aparatında pişirdim pratik olması açısından)
- Bir tavaya sıvı yağ ve doğradığımız soğanlarımızı alalım pembeleşinceye kadar pişirelim üzerine salçamızı ekleyip 1/2 dk kavuralım, üzerine ezdiğimiz patatesleride ekleyip, kavurmaya devam edelim.
- Tuzumuzu ekleyip 2/3 dk daha kavurduktan daha sonra ocağın altını kapatıp baharatlarımızı ve maydanozu ekleyip iç harcımızı soğumaya bırakalım.
- Yufkamızın içine sürmek için sıvı yağ ve sütümüzü 1 kasede karıştıralım, evvel birinci yufkamızı alıp büsbütün tezgaha serelim fırça sayesinde süt ve yağ karışımımızdan her yerine eşit biçimde çokça sürelim.
- Yufkamızı dikdörtgen biçimini alacak halde katlayalım uçları birbirine birleşmiş olması kâfi fotoğraf ekledim.
- Katlanan yufkamızın uzun kısmına patatesli iç harcımızdan kaşık sayesinde uzunlamasına koyup saralım.
- Öbür 2 yufka ortasında birebir süreci yapıp istediğiniz uzunlukta kesebilirsiniz.
- Fırın tepsinine yağlı kağıdımızı serelim kestiğimiz börekleri ortalarında 1 parmak boşluk olacak biçimde tepsiye dizelim.
- Üzerine 1 şişe maden suyunu döküp streçleyip, 1 saat kadar buzdolabında bekletelim, böreğiniz buzdolabında ne kadar uzun beklerse kıtırlığı o kadar hayli olur dilerseniz 1 gecede bekletebilirsiniz.
- Buzdolabında bekleme süreci bittikten daha sonra farklı bir fırın tepsisine böreklerimizi alalım. Üzerine yumurta sarısı, susam ve çörek otunu sürüp, öncesinden ısıtılmış 180 derece fırında alt üst kızarıncaya kadar pişirelim.
- Üzerine süreceğiniz yumurtanın sarısı için ayıracağınız beyaz kısmını atmamak için sütlü karışımada ekleyebilirsiniz. Tadı enfes böreğimi denemenizi tavsiye ederim. Afiyet olsun.