Lazanya

yasader

Aktif Üye
Lazanya Tanımı İçin Gereçler

• 12 adet lazanya
İç harcı için;

• 500 gram kıyma
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 adet domates
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 diş sarımsak (rendelenmiş)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1,5 su bardağı sıcak su (300 ml)
Beşamel sosu için;

• 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
Üzeri için;

• 1.5 su bardağı kaşar peyniri rendesi
Lazanya Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

1. İç harcı için; geniş bir tavaya yahut vok tavasına sıvı yağı alarak, küçük küçük doğramış olduğumuz soğanları ek edelim, biraz kavurduktan daha sonra üzerine kıymayı ek ederek, kavurmaya devam edelim.
  2. Kıymalar kavrulunca rendelenmiş sarımsakları ve kabuğunu soyup, küp küp doğranmış domatesleri de ek edelim ve orta ateşte 5 dakika kadar daha soteleyelim.
  3. Üzerine salçayı ve tuzu ekleyerek karıştıralım ve kavurmaya devam edelim. Akabinde bir su bardağı suyu ekleyelim ve iç harcımız suyunu çekene kadar kısık ateşte pişmeye bırakalım.
  4. Beşamel sosu için; tereyağı ve unu küçük bir tencereye alalım ve orta ateşte kavuralım. Üzerine sütü azar azar ekleyelim ve topaklanmasın çırpma teli ile daima çırparak karıştıralım.
  5. Kaynamaya başlayınca tuz ve karabiberi ekleyelim. Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alalım.
  6. Kıymalı sos ve beşamel sos hazırlandıktan daha sonra ısıya güçlü bir fırın kabına (Ben dikdörtgen borcam kullandım) evvel fırın kabımızı yağlayalım ve beşamel sos yayalım.
  7. Beşamel sos üzerine lazanya yapraklarını dizelim ve kıymalı harçtan yayalım tekrar üzerine hayli az beşamel sostan gezdirdikten daha sonra her kata olacak biçimde rendelenmiş kaşar peyniri rendesi serpelim lazanyaları dizelim.
  8. Üzerine yeniden lazanya yapraklarını dizelim bu süreci gereçleriniz bitene kadar devam ettirelim. En üstteki lazanyalara tekrar iç harç ve beşamel sos dökelim ve kaşar peyniri rendesi serpelim.
  9. Evvelden ısıtılmış 190 derce fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirelim. Üzeri büsbütün kızarınca fırından alalım ve 10 dakika kadar üzerine tepsi kapatarak dinlendirelim.
Akabinde lazanyamızı dilimleyerek servis edelim.

Not: Birtakım lazanyaların haşlanması gerekebilir bu yüzden kutunun ardında bulunan tanımı kesinlikle okuyun. Dilerseniz sizler 15-20 adet olacak biçimde yapabilirsiniz biz bu incelikte sevdiğimiz için ben çoklukla 12 adet yapıyorum tepsi kapatmanın sebebi kaşar peynirlerin erimiş olarak durması malum ramazan ayı olduğu için ???? deneyeceklere şimdiden afiyet olsun güzel ramazanlar.

Lazanya Tanımı Fotoğraflı Yapılışı