Kıymalı Su Böreği (Hazır Yufka İle)

yasader

Aktif Üye
Kıymalı Su Böreği (Hazır Yufka İle) Tanımı İçin Materyaller

• 1 paket su böreği yufkası (İçerisinde 6 adet varsa ben ekstra 2 tane yufka daha aldım 1 adedini kuru olacak biçimde alta dizeceğiz)
İç harcı için;

• 500 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
  • 3-4 litre haşlamak için kaynar su
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 2-3 litre soğuk su
Kıymalı Su Böreği (Hazır Yufka İle) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

1. Bir yemek kaşığı zeytinyağını ince doğradığımız soğanları pembeleşinceye kadar kavurup, kıymayı ek edip, suyunu çekene kadar kavurmaya devam edelim. Tuzunu biberini ekleyip ocaktan alıp, soğumaya bırakalım.
  2. Akabinde yıkadığımız maydanozları farklı bir kap içerisinde ince ince kesip suyunu salana kadar bekletelim (Ben kıymanın içerisine karıştırmıyorum daha sonradan üzerine ekliyorum fakat dilerseniz karıştırabilirsiniz)
  3. Bir büyük tencereye suyu koyup tuzunu yağını ek edip kaynamaya bırakalım. Bu ortada yağladığımız tepsiye bir kat kuru olan yufkadan seriyoruz ve çokça zeytinyağ ile yağlıyoruz ki kenarları çıtır kalsın.
  4. Geniş bir kaba da soğuk su koyup, hazır edelim, yufkaları tek tek kaynar suyun içine düzgün yerleştirip 4-6 saniye boyunca, kevgir yardımı ile yufkanın her yerinin kat yeri oluşmadan, ıslanmasını sağlayıp kevgir yardımı ile soğuk su dolu kaba alıyoruz.
  5. daha sonra bir daha kevgir yardımı ile suyunu biraz süzüp hamur süzme kabımızda daha fazla suyu süzülmesi ve yufkanın açılması için elimizle düzeltelim (Aşağıda fotoğrafı var)
  6. daha sonra yufkamızı yağlanmış tepsiye bir iki kat dizelim ve üzerine kıymayı akabinde da maydanozları serpiştirelim. Kıymanın üzerini bir daha suda haşladığımız yufkalar ile kapatalım.
  7. Birinci katımız hazır bu kısımda ben yufkanın kıtır olarak artan yerlerinden de dizip, üzerine bir daha ıslatılmış yufka ile kapatmayı tercih ediyorum.
  8. Bu süreci bir kaç tekrar ettikten daha sonra tepsimizi ocağın üzerine alıyoruz. Çevirerek daima olarak hoş pişmesi ve yapışmaması için kenarlardan yufkamızı kaldırıp altına bakıyoruz.
  9. Bunu yaparken kaldırdığımız kısımlara zeytinyağ ekliyoruz. Kenarları yapışmasın ve kurumasın diye. Ben üzerine de zeytinyağ eklemeyi tercih ediyorum. Zira çevirdiğimiz vakit o kısımda hoş kızarsın
    🙂
  10. daha sonrasında su böreğimizin alt kısmı kızarınca yağladığımız öteki bir tepsiye dikkatlice karşıt çevirip bir daha tıpkı süreci yapıyoruz ve hazıır afiyet olsun.
Kıymalı Su Böreği (Hazır Yufka İle) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı