Kayseri Yağlaması(Şebit)

yasader

Aktif Üye
Kayseri Yağlaması(Şebit) Tanımı İçin Malzemeler

Hamur için;

• 5 su bardağı su
  • 2 su bardağı ılık su ve ya 1 su bardağı ılık su + 1sb ılık süt
  • 1 paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 2,5 yemek kaşığı zeytinyağ
Kıymalı harcı;

• 500 gram kıyma
  • 2-3 adet soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet kırmızı kapya biber
  • 2 yemek kaşığı terayağı
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 su bardağı domates sos(ev üretimi kullandım ben)
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Bir tutam maydanoz
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Tuz
  • 1 çay bardağı sıcak su
Üzeri için;

• Sarımsaklı yoğurt
Kayseri Yağlaması(Şebit) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

1. Kayseri yağlaması için evvel hamurumuzu hazırlayıp dinlenmeye bırakıyoruz.
  2. Hamur kabımıza un+şeker+tuz+mayayı alıp güzelce karıştırıyoruz.
  3. Ardından yağ ve ılık su ve süt karışımımızı ekleyip hamurumuzu yoğuruyoruz. Hamurumuz kıvam aldıktan daha sonra mayalanması için üzerini kapatıp dinlenmeye bırakıyoruz (yaklaşık 45 dk kâfi oluyor. ).
  4. Hamurumuz mayalanırken kıymalı harcımız için, kıymayı tavamıza alıp güzelce kavuruyoruz, kavururken ezmenizi öneririm bu türlü kıyma büyük kesimler formunda pişmiyor.
  5. Kıyma suyunu salıp çekene kadar kavrulur ve akabinde zeytinyağı ile tereyağ eklenerek 1-2dk kadar kavrulur.
  6. Kavrulan kıymamıza evvel küp küp doğranmış soğanımızı ve rendelenmiş sarımsağı akabinde, biberlerimizi ekliyoruz.
  7. Biberlerde ölünce salça ve domates sosu ekliyoruz(sosunuz yoksa kabuğu soyulmuş domateşte kullanabilirsiniz).
  8. Salça ve sos özdeşleşince baharatlarımızı ekleyip sıcak suyu ekliyoruz. Kısık ateşte 10dakika kadar pişirip maydanozları ekleyip altını kapatıyoruz. Benim maydanozum kalmamıştı bu niçinle kullanamadım.
  9. Bu sırada mayalanan hamurumuzu alıp havasını çıkarıp 12eşit modüle bölüyoruz. Böldüğümüz hamurlarımızı beze haline getirip üzerine bir bez örtüp hamurlarımızı açmaya başlıyoruz.
  10. Kızgın tavada açtığımız hamurları sık sık çevirerek pişiriyoruz.
  11. Pişen lavaşlarımızı servis tabağına tek tek ortalarına harcımızdan koyarak sıralıyoruz. En üstüne sarımsaklı yoğurt koyuyoruz ve servise hazır
    ☺
    ????.
Kayseri Yağlaması(Şebit) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı