yasader
Aktif Üye
Katmer Gözlemeden Kat Kat Nefis Börek Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
Herkese sağlıklı günler diliyorum. Bugün size püf noktasıyla yufkaları fazlaca rahat açılan mükemmel bir börek tanımı vermek istiyorum. Çokça yapın buzluğa koyun istediğiniz vakit ısıttığınızda tazesi üzere hazır.
- 1 su bardağı ılık süt (Bardak ölçüsü 200 ml.)
- 1 su bardağı ılık su
- 1 adet yumurta (Sarısı üzerine)
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
- 1 paket instant kuru maya
- 4,5 – 5 bardak un (kontrollü koyunuz markaya nazaran fark eder)
- Evde olan peynirlerden (Ben yağlı beyaz peynir, lor ve kaşar rendesi karışık kullandım)
- 8-10 kısım ince kıyılmış maydanoz
- 1 kase un
- 2 tepeleme yemek kaşığı nişasta
- 125 gr tereyağı yahut margarin
- 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta sarısı ve artan yağ
Not EkleTarifi Yazdır
Herkese sağlıklı günler diliyorum. Bugün size püf noktasıyla yufkaları fazlaca rahat açılan mükemmel bir börek tanımı vermek istiyorum. Çokça yapın buzluğa koyun istediğiniz vakit ısıttığınızda tazesi üzere hazır.
- Öncelikle hamuru için unu yoğurma kabına alın kuru mayayı koyup karıştırın ortasını havuz üzere açıp öbür gereçleri de koyarak ele yapışmadan yumuşak bir hamur yapalım.
- Üzerini kapatıp 30 dakika mayalandıralım.
- Mayalanan hamurumuzun havasını alıp 6 pazı yaparak un ve nişasta karışımından çokça kullanarak yemek tabağı büyüklüğünde açarak ortalarına streç koyup üst üste koyalım.
- Tereyağını eritip sıvı yağı ek edelim.
- İlk yaptığımızdan başlayarak oklavayla açabildiğimiz kadar yufkayı büyütüp hertarafını yağlayıp fotoğraflarda gördüğünüz üzere katmer gözleme halinde katlarını yağlayarak kapatıp kenara alalım.
- Diğer pazıları da tıpkı biçimde yapalım.
- Hazırladığımız katmerimizi tezgaha alıp büyütelim geniş kenarına peynirli karışımdan çokça koyup rulo yaparak tepsiye koyalım ve hafifçeçe elimizle bastırarak hepsini tamamlayalım.
- Böreğimizi dilimlere ayırarak üzerini kapatıp 15 dakika bekleterek, yumurta sarısı ve artan yağı üzerine sürüp önce ısıtılmış fırında 180 derecede alt üst kızarana kadar pişirelim. Böreğimiz nefis oldu afiyet olsun.
- – pazıları bol un ve nişasta karışımıyla yemek tabağı büyüklüğünde açarak streç içinde 5 dakika kadar bekletirsek açması hayli kolay olacaktır.
- – unun içerisine mayayı kuru olarak ek edip karıştırdığınımız da maya kokusu gelmeyecektir.