Karışık İçli El Açması Tepsi Böreği

yasader

Aktif Üye
Karışık İçli El Açması Tepsi Böreği Tanımı İçin Malzemeler

• 7-8 bardağı un
  • Yarım paket yaş maya ya da 1yemek kaşığı kuru maya
  • 1 su bardağı ılık su (Maya için)
  • 1 tatlı kaşığı şeker (Maya için)
  • 2,5 su bardağı ılık su
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 2 adet yumurta akı (Sarasını üstüne süreceğiz)
İç gereci için;

• 150 gram kıyma
  • 1 adet orta uzunluk soğan
  • çeyrek bağ dereotu ya da maydanoz
  • 1 çay kaşığı karabiber kırmızı biber tuz
  • Ben yarım çay bardağı kadar da çekilmiş ceviz içi koydum (Yerken kıtır oluyor fazlaca hoş oluyor öneririm)
Peynir içi için;

• 200-250 gram beyaz peynir
  • 100gram rendelenmiş kaşar peyniri
Üstü için;

• Haşhaş çörek otu ve susam karışımı
Karışık İçli El Açması Tepsi Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

1. Öncelikli olarak iç gereçlerimizi hazırlayınız.
  2. Soğanı güzelce kavurun üstüne kıymayı ekleyiniz güzelce pişirin. Baharatları ekleyip, karıştırın iç harcımız hazır olunca kapatıp soğutmaya alınız.
  3. Harç soğuyunca dereotu ya da maydanoz elinizde ne varsa ince kıyıp, ekleyiniz.
  4. Peyniri güzelce didikleyiniz ve kaşarla karıştırıp, kenara alınız.
  5. Hamur için; öncelikli olarak maya, şeker ve suyu karıştırıp, yoğurma kabın da bekletiniz.
  6. Mayalı karışım güzelce kabarınca sırası ile yumurta akını, tuzu ekleyip, güzelce karıştırın.
  7. Unu yavaş yavaş ekleyiniz (Yedirmeniz gerekiyor. Birinci etapta bir su bardağı un ekleyiniz bunu güzelce yedirin muhallebi kıvamına gelsin ki topak olmamasını bu durum engeller)
  8. ondan sonrasındasında kabartma tozunu ekleyiniz.
  9. Hamur hoş yumuşak bir kıvama gelecek. Ne sert ne de hayli yumuşak bir hamur olmayacak.
  10. Hamuru bir saate kadar dinlendirin. Daha fazlaca dinlenirse hamur çürümeye döner. Dikkat edin.
  11. Hamurumuz kabardıktan daha sonra iki küçük uzunluk bir orta uzunluk oburu büyük olmak kuralıyla dört beze yapınız.
  12. İlk başta küçük tutuğunuz hamurdan açmaya başlayınız. İç harçlarını koyunuz ben birinci vakit içinderda kıymadan başladım.
  13. Açılan hamuru güzelce rulo yapınız. Elinizle epeyce inceltmemek kuralıyla büyütünüz.
  14. Yuvarlak tepsinin ortasına öbek yaptığınız böreği koyunuz.
  15. Sırasıyla öbür küçük bezeyi, orta uzunluğu bezeyi ve büyük hamur bezesini açınız.
  16. böyle yapma niçinimiz. Tepsiye hamuru dizerken rahat etmemiz için.
  17. Küçük öbeğin etrafına öteki açtığımız hamurları dvakasınız.
  18. Üstüne yumurta sarısını ve haşhaşlı karışımı dökünüz.
  19. 180 derecelik fırında 30dk pişirin. Bu müddet fırınınıza göre değişir.
Karışık İçli El Açması Tepsi Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı