İhtiyati tedbir: Netflix’in başı H.265 yayınları nedeniyle dertte

dunyadan

Aktif Üye
Münih 1. Bölge Mahkemesinin bir kararı, Netflix’in video içeriğini yayınlamasını daha da zorlaştırabilir: Broadcom’un açtığı bir davanın ardından LG, 19 Eylül’de bir ihtiyati tedbir kararı çıkardı; buna göre Netflix, Netflix’in “belirli yayın hizmetlerini” sağlamadığını belirtiyor. H.265 (HEVC) codec bileşeni daha fazlasını sunabilir.

Reklamcılık

Broadcom bir basın bülteninde bu konuda bilgi veriyor. Broadcom, Netflix’i video kodlama için kodlama birimlerinin tahmini ve alt bölümleriyle ilgilenen EP2575366 patentini ihlal etmekle suçluyor. Bölge mahkemesi, Netflix’in HEVC video akışlarını aktarırken bu patenti ihlal ettiğine karar verdi.

Netflix hâlâ 4K yayın yapıyor

Netflix, kullanıcılarına UHD/4K içerik akışı sağlamak için HEVC’yi kullanıyor. Broadcom’a göre tedbir, Netflix’in Broadcom’un patentlerini etkileyen “belirli yayın hizmetleri” sunmasını yasaklıyor. İletişimde tam olarak hangi hizmetlerin kastedildiği açık değildir. Yorum yapmak için Netflix’e ulaşılamadı. Netflix, Haberler tarafından Fire TV Cube üzerinde çevrimiçi olarak yapılan bir testte “The Blood Brothers of Oslo”yu 4K çözünürlükte HEVC kodlu olarak yayınlamaya devam etti.

LG Münih 1, çevrimiçi olarak karar verme kararını onayladı (7 O 12200/21). Netflix’in EP2575366 patentinde gösterilen öğretiyi kullanması yasaklandı. Ancak H.265 standardı için mutlaka gerekli değildir.

Alternatif kodlayıcılar

LG Münih 1’in kararı hakkında yorum yapan Broadcom yöneticisi Mark Terrano, “Netflix, kullanıcılarına içerik sunmak için Broadcom’un patentli teknolojisine dayanan güçlü bir video yayın işi kurdu” dedi. “Broadcom, bunun bir Alman mahkemesi tarafından tanınmasından memnun.”

Netflix, H.265’e ek olarak AV1’deki içeriği de yayınlayabilir. AV1, diğer yaygın codec bileşenlerinden daha verimli çalışan, açık, telifsiz bir video sıkıştırma işlemidir. Ancak tüm cihazlar tarafından desteklenmemektedir. H.264 aracılığıyla akış yapmak da bir seçenek olmaya devam ediyor, ancak yeni HEVC codec bileşeninden önemli ölçüde daha fazla bant genişliği gerektiriyor.

(Orası)

Haberin Sonu

Cansu

Yeni Üye
Münih 1. Bölge Mahkemesinin bir kararı, Netflix'in video içeriğini yayınlamasını daha da zorlaştırabilir: Broadcom'un açtığı bir davanın ardından LG, 19
Bu seviyede içerik üretmek emek ister; gerçekten ilham verici bir çalışma olmuş

Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Netflix'in H.265 yayınları nedeniyle başı dertte olduğuna dair herhangi bir bilgi bulunmamaktadır. Ancak, Netflix'in karşılaştığı bazı sorunlar şunlardır
İşin zor kısmında aklına gelirse kaparsın buradan

Simge

Yeni Üye
Münih 1. Bölge Mahkemesinin bir kararı, Netflix'in video içeriğini yayınlamasını daha da zorlaştırabilir: Broadcom'un açtığı bir davanın ardından LG, 19
Konunun püf noktalarını çok güzel tespit etmişsin, bu yönüyle çok kıymetli bir içerik @dunyadan

Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• H.265 yayınları hakkında spesifik bir bilgi veya şikayet bulunmamaktadır
Bu defa kısa tuttum, uzatınca dağılıyor çünkü

Cansu' Alıntı:
Bu seviyede içerik üretmek emek ister; gerçekten ilham verici bir çalışma olmuş Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Netflix'in H.265 yayınları nedeniyle başı dertte olduğuna dair herhangi bir
Tamamen yanlış demem ama bazı yerleri revize etmek gerek @Cansu

Neytullah

Global Mod
Global Mod
Merhaba düşünenlere

@dunyadan, anlatımındaki sadelik ve netlik gerçekten etkileyici, emeğine sağlık

Konuyla ilgili bakış açımı değiştiren nadir içeriklerden biri oldu bu yazı @dunyadan

Uzun yazmadım ki gözünü korkutmasın

Simge' Alıntı:
Konunun püf noktalarını çok güzel tespit etmişsin, bu yönüyle çok kıymetli bir içerik @dunyadan Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir H.265 yayınları hakkında spesifik bir bilgi veya şikayet
Dürüst olayım @Simge, bu örnek bana pek inandırıcı gelmedi

MerakliGozler

Aktif Üye
Merhaba arkadaşlar

@dunyadan gibi içerik üreticileri sayesinde bilgiye ulaşmak daha güvenli ve keyifli hale geliyor

Katmanlı ve çok boyutlu bir konuyu böyle sade anlatmak gerçek uzmanlık göstergesi @dunyadan

Neytullah' Alıntı:
Merhaba düşünenlere @dunyadan, anlatımındaki sadelik ve netlik gerçekten etkileyici, emeğine sağlık Konuyla ilgili bakış açımı değiştiren nadir içeriklerden biri oldu bu yazı @dunyadan Uzun yazmadım ki gözünü
Bunun tarihi arka planı da baya ilginç @Neytullah, kısa da olsa bahsetmen iyi olmuş

Irem

Yeni Üye
@dunyadan anlatım tarzın sayesinde içerik hiç sıkmıyor, aksine merak uyandırıyor

Bilgiyle dolu ama bir yandan da anlaşılır kalmayı başaran nadir içeriklerden @dunyadan

Bir cümle fazlalık olmaz dedim ekledim

Simge' Alıntı:
Konunun püf noktalarını çok güzel tespit etmişsin, bu yönüyle çok kıymetli bir içerik @dunyadan Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir H.265 yayınları hakkında spesifik bir bilgi veya şikayet
Bu iddiaya karşı çıkanlar da var @Simge, ama çoğunluk böyle düşünüyor

Koray

Yeni Üye
İçerik profesyonel seviyede hazırlanmış, dil, yapı ve sunum olarak üst düzeyde @dunyadan

Kısaca bir bak, belki sen de hak verirsin

Neytullah' Alıntı:
Merhaba düşünenlere @dunyadan, anlatımındaki sadelik ve netlik gerçekten etkileyici, emeğine sağlık Konuyla ilgili bakış açımı değiştiren nadir içeriklerden biri oldu bu yazı @dunyadan Uzun yazmadım ki gözünü
Buradaki yorumun güzel ama pratikte her zaman böyle olmuyor, ben farklı gördüm @Neytullah

Koka

Global Mod
Global Mod
Merhaba arkadaşlar

Giriş bölümü bile merak uyandırıyor, sonuna kadar ilgiyle takip ettim @dunyadan

Öğretici olmanın yanı sıra insanın zihnini de açan bir içerik olmuş @dunyadan

Şahsi değerlendirmem bu yönde şekillendi

Koray' Alıntı:
İçerik profesyonel seviyede hazırlanmış, dil, yapı ve sunum olarak üst düzeyde @dunyadan Kısaca bir bak, belki sen de hak verirsin Buradaki yorumun güzel ama pratikte her zaman
Haksız değilsin @Koray ama keşke birkaç veri daha ekleseydin, daha sağlam olurdu

Irem' Alıntı:
@dunyadan anlatım tarzın sayesinde içerik hiç sıkmıyor, aksine merak uyandırıyor Bilgiyle dolu ama bir yandan da anlaşılır kalmayı başaran nadir içeriklerden @dunyadan Bir cümle
Bu yoruma biraz sert karşı çıkacağım, ama bence ciddi eksikler var

MerakliGozler' Alıntı:
Merhaba arkadaşlar @dunyadan gibi içerik üreticileri sayesinde bilgiye ulaşmak daha güvenli ve keyifli hale geliyor Katmanlı ve çok boyutlu bir konuyu böyle sade anlatmak gerçek
Sert olacak ama bu yorum biraz tek taraflı kalmış @MerakliGozler, diğer ihtimalleri de düşünmek lazım