yasader
Aktif Üye
Hingel (Doyulmaz Lezzet) Tanımı İçin Gereçler
Hamuru için:
Not EkleTanımı Yazdır
Merhabalar.
Hamuru için:
- 800 gram un
- 1.5 tatlı kaşığı tuz
- 2 adet yumurta
- bir ölçü ılık su
- 6 tane orta uzunluk patates
- 3 tane orta uzunluk soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 çay bardağı zeytinyağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1.5 lt su
- Yarım kilo yoğurt
- 1 büyük sarımsak rendesi
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
Not EkleTanımı Yazdır
Merhabalar.
- Öncelikle hamurumuzu yoğuralım ki biraz bekleyip dinlensin.
- Geniş bir kaba unumuzu yumurtayı ve tuzumuzu koyup ılık su ile yoğuruyoruz.
- Hamurumuz öteki hamurlara nazaran bir tık sert bir hamur olması gerekiyor yoğurduğumuz hamurun üzerine ıslak bez ile örtüp dinlenmeye bırakıyoruz.
- Şimidi gelelim patatesleri harcınaatatesleri soyup bir ölçü su ile haşlamaya bırakıyoruz.
- Haşlanan patateste de öteki bir kaba alıp uygunca eziyoruz o beklerken bir tavaya ince ince kıydığımız soğanlarımızı yağımızı da koyup kavuruyoruz.
- ondan sonrasında tuzunu ve baharatlarını koyup 5 dakika kavurduktan daha sonra ezilen patateslerimizi de üzerine koyuyoruz.
- 2 dakika harmanlıyoruz ve ocağımızı kapatıyoruz.
- Artık gelelim yeniden hamurumuzu bezelemeye. Ben orta büyüklükte altı tane beze yaptım bütün bezelerimi açıp çay bardağı ile form verip üzerine patates harcınızdan 1 tatlı kaşığı koyup kapatıp bir kenara alıyoruz.
- Bütün bezeler bittikten daha sonra tencereye suyumuzu ve 1 tatlı kaşığı tuz atıp kaynatıyoruz.
- Kaynayan suyun içine hıngellerimizi atıyoruz.
- Haşlanan hıngellerimizi çıkarıp yineda koyuyoruz.
- Diğerlerinide bu türlü haşlayıp soğuması için bir kenara alıyoruz ben görselde olduğu üzere bir kısmını da eşim hayli sevdiği için kızarttım öylede hoş oluyor. Deneyenlere bir tavsiyede bulunayım dedim.
- Artık yoğurdumuza sarımsak ve tuzumuzu koyuyoruz.
- En son tavaya yağımızı koyup pulbiber i ekleyip 2 dk daha sonra ocaktan alıyoruz.
- Artık bütün materyalleri birleştirelim.
- Servis tabağına hıngellerimizi koyup üstüne sarımsaklı yoğurtla birleştiriyoruz.
- En üstüne de sosumuzu koyuyoruz ve servise hazır. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.