dunyadan
Aktif Üye
Her yer renk: Haftanın fotoğrafları (49. hafta)
Soğuk mevsimde pencereden dışarı baktığınızda neredeyse hiç renk görmezsiniz. Haftanın fotoğraflarımız hoş bir değişiklik sunuyor. Her fotoğraf uyumlu ya da baskın renkleriyle izleyicinin dikkatini çeker.
Reklamcılık
manzaralar
Franz Buchegger sonbahar renklerinde cennet gibi bir dağ manzarası gösteriyor. Fotoğraf turunu şöyle anlatıyor: “2 Kasım’da Yukarı Avusturya’daki Almsee’de güneşin doğuşunun kırmızı olacağı tahmin ediliyordu. Tabii ki bunu kaçırmak istemedim ve zamanında orada olabilmek için sabah erkenden yola çıktım. Ne yazık ki, belki biraz geç geldiğimde, göklerin ömrü çok kısa sürdü. Kırmızı bitmeden sadece üç yarı düzgün atış yapabildim. Bunun telafisi olarak, çeyrek saat sonra sabah güneşi bulutların arasından çıktı ve sonbahar renkli ağaçların ve hafif sislerin olduğu manzara ortaya çıktı.
Michael Müller (muellermi), bir Kasım sabahı Mertener Heide yakınlarında kamerayı çekti. Fotoğrafçı, “Kottenforst-Ville’de sabahın erken saatlerinde sis altında özellikle böyle bir atmosfer arayarak birkaç gün geçirdim” diyor. Güneş ışınları ve ağaçların gölgeleri resme çekiciliğini katıyor. Güneş çok belirgin olmasına rağmen sabahları hala soğuğu hissedebiliyorsunuz.
Gökyüzü
lgphoto’dan Stille – Röbel (Müritz), Müritz üzerinde gün batımını gösteriyor. Fotoğraf, bulutların üzerinde uzanan sarı ve turuncu renklerden keyif alıyor. Sağdaki mavi bulutlar uygun bir kontrast oluşturarak renklerin etkisini artırıyor.
Petra Muckel (Petra M), Kızıl Ejderha’nın fotoğrafını Côte d’Azur’da çekti. c’t Fotografie’ye şöyle yazıyor: “Uzaktan uçan kırmızı ejderhanın geldiğini gördüm.” “İlk başta aralarında tek bir kişiyi gördüm. Kameramı suya olabildiğince yaklaştırdım ve kamerayı buna göre ayarladım. Ancak iki kişiyi tanıdığımda, her iki kişi de yan yana net bir şekilde siluet halinde görünene kadar doğru anı bekledim ve ardından deklanşöre bastım.”
Çiçekler
Galeri fotoğrafçısı Metapix, çiçek açmanın ardından fotoğrafı için özel bir yaklaşım seçti. Odaklanma nedeniyle çiçeğin iç kısmı resmin merkezini oluşturur ve sanki her şey onun etrafında dönüyormuş gibi görünür. Efekti Photoshop ve radyal bulanıklık kullanarak elde etti.
Buna karşılık, Peter Niebler (35mm) sinek fotoğrafının odak noktası olarak aynı böceği seçiyor. Renginden dolayı resme hakim olan sarı çiçeğin üzerine oturur. Yaprakların bulanıklığı ve sineğin renkleri nedeniyle arka planda kaybolmayacak kadar öne çıkıyor.
Merdiven
Karsten Gieselmann’ın yuvarlak kareyle buluşması sadece etkileyici renkler değil, aynı zamanda uygun simetriyi de beraberinde getiriyor. Ayrıca motifini Antwerp’teki eski Telekom binasında da buldu. Çan isminde. Ona göre “Avrupa’nın en güzel merdivenlerinden biri” var. Alışılmadık renklendirmenin yanı sıra, yuvarlak ve düz öğelerin birleşiminden oluşan özel şekil onu büyülüyor. “Bu kontrastı arttırmak için kameramı bir monopodun üzerine monte ettim ve aşağıdaki zemindeki damalı karo zeminin mümkün olduğunca çoğunu kompozisyona dahil etmek için korkuluğun oldukça üzerinde tuttum.”
Geçen haftanın tüm fotoğraflarını resim galerimizde bulabilirsiniz:
Cumartesi: Sonbahar renkleri
(Resim: Franz Buchegger)
(cbr)
Haberin Sonu