Haşhaşlı Çörek (Tam Ölçü Tel Tel Ve Yumuşacık Çörek) Görüntülü

yasader

Aktif Üye
Haşhaşlı Çörek (Tam Ölçü Tel Tel Ve Yumuşacık Çörek) Tanımı İçin Malzemeler

• 1 çay bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket instant maya (1 yemek kaşığı)
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2,5 su bardağı un (Bardaktan daha sonrasını denetimli ekleyelim)
İç harcı için

• 200 gram haşhaş ezmesi
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
Üzerine

• Yumurta sarısı, haşhaş ve susam kullandım
Haşhaşlı Çörek (Tam Ölçü Tel Tel Ve Yumuşacık Çörek) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

1. Ilık süt ve suyu karıştırma kabına alalım.
  2. Maya ve toz şekeri ekleyelim biraz karıştıralım.
  3. Sıvıyağ ve tuzu da ekledikten daha sonra yavaş yavaş unu ek ederek yoğuralım. Yumuşak bir hamur elde edelim ve 1 saat dinlendirelim.
  4. Haşhaş ezmesini bir kaseye alıp içine 1 çay bardağı sıvı yağ ekleyerek inceltelim.
  5. Yaklaşık iki katı olan hamurun havasını almak için biraz yoğuralım. 12 bezeye ayıralım.
  6. Her bir bezeyi elle yada merdane ile pasta tabağı kadar açıp içine hazırladığımız harçtan sürelim.
  7. Ben kelepçeli kek kalıbı kullandım. Dilediğiniz biçimde ve tepside yapabilirsiniz. Lakin çörek olduğu için kurabiye üzere küçük modüller halinde olmasın. Pastanelerde gördüğüm formu ile bu biçimde tercih ettim.
  8. Tüm bezeler bittikten daha sonra üzerine yumurta sarısını sürelim. Haşhaş tohumu, susam, çörek otu ne isterseniz süsleyin. Ceviz yada fındık ta olabilir.
  9. Fırın 180 dereceye ısınana kadar üzerini örtüp tepsi mayası için bekletelim.
  10. Fırın hazır olduğunda altı üstü eşit pişirelim. Afiyet olsun ????Normal kulak göğsü kıvamından daha yumuşak bir hamur. Gerekirse elimizi yağlayıp toparlayalım un ölçüden çoksını koymayalım.
Haşhaşlı Çörek (Tam Ölçü Tel Tel Ve Yumuşacık Çörek) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı