Hakkında Bilmediğiniz Beş Ücretsiz Yapay Zeka Aracı (Muhtemelen)

dunyadan

Aktif Üye

1. Hakkında Bilmediğiniz Beş Ücretsiz Yapay Zeka Aracı (Muhtemelen)

Her zaman ChatGPT olması gerekmiyor: c't 3003 biraz araştırma yaptı ve beş ilginç, ücretsiz yapay zeka aracı buldu.

Reklamcılık

Videonun transkripti

(Not: Bu transkript yukarıdaki videoyu izleyemeyen veya izlemek istemeyen kişiler için hazırlanmıştır. Metin, görsel parçadaki bilgilerin tamamını yansıtmamaktadır.)

Bakın, sadece 50 saniyede 3003'lük bir şarkı yapıyorum! Ve buraya bakın, fotoğrafları neredeyse gerçek zamanlı olarak oluşturuyorum. Ve buraya bakın, eski ct PDF'lerle sohbet ediyorum. Evet, bu videoda size en sevdiğim yapay zeka araçlarını göstereceğim. Ve eminim ki henüz bilmediğiniz en az bir veya iki tane vardır. Bizi izlemeye devam edin.

[Opernsängerin:] Sevgili bilgisayar korsanları, sevgili internet sörfçüleri, buraya hoş geldiniz…

Şimdi yapay zeka araçlarıyla başlayalım.

Araç numarası 1: Udio (müzik oluşturucu)

Evet, biliyorum, bu artık içeriden gelen bir ipucu değil, belki her yerde duyduğunuz Udio şarkıları sizi rahatsız ediyor olabilir – ama kesinlikle videoya dahil etmek istedim çünkü olay kesinlikle büyüleyici. (Ve inanılmaz derecede hala ücretsiz.)

Sadece udio.com'a gidin, bir hesap oluşturun, istediğiniz stili ve isteğe bağlı olarak şarkı söylemek veya rap yapmak ve patlamak istediğiniz metni girmeniz yeterlidir. Birkaç saniye sürüyor ve ardından her istem için seçebileceğiniz şarkılar var. İkisi her zaman aynı anda üretilir.

Burayı dinleyin, az önce 3003'te Gaga'ya övgü dolu bir şarkı metni yazdım.

3003'ü izliyorum
Her fırsatta
Bunun için olman önemli değil
Ya da buna karşı ol

Udio'nun bundan anladığı da bu, örneğin: Swifties ve Deichkindig için Alman country rock'ı, eğlenceli ve duygulu.

Hatta Udio ile sahte bir stand-up komedisi bile yapabilirsiniz, işte benim yarı komik kelime oyunlarımdan üçü:

Emslander'lılar Mojito'larına ne koyarlar?
Limepen!

Hırsızlar ne tür müzik dinlemeyi sever?
Hırsız evi!

Estetiğin zıttı nedir?
Kahve sandalyesi iç!

Yani evet, bir bakıma gerçekten iyi olduğunu düşünüyorum ve hepsinden önemlisi hiçbir maliyeti olmaması ve ayda 600 şarkı üretilebilmesi etkileyici. Ama elbette şu anda yapay zekalarını eğitiyorlar, ücretsiz kalacağından şüpheliyim.

Ve eğer Udio ile bir süre oynarsanız birkaç sorunlu alanı fark edeceksiniz. Örneğin, R'n'B HER ZAMAN Almanca'da Xavier Naidoo'ya benziyor. Bu aslında Udio'nun rakibi Suno'da daha iyi çalışıyor.

Almanca rap'te bile Udio her zaman Fanta 4 gibi biraz eski tarz geliyor. Daha modern trap şeyleri, evet, Udio bunu yapabilecek gibi görünmüyor. Bu aynı zamanda Suno'yu daha iyi hale getirir. Genel olarak Udio'yu daha çok sevdik çünkü buradaki şarkıların müzikal açıdan daha iyi olduğunu düşündük.

Her ne kadar Udio ve Suno and Co. beni gerçekten şaşırtsa ve onlarla oynamayı sevsem de, tüm bunlar beni biraz üzüyor. Kendim müzik üretmeyi seviyorum ve evet, kulağa profesyonelce üretilmiş bir şarkı gibi gelen bir şey yapabildiğim için her zaman biraz gurur duydum. Ve şu andan itibaren kesinlikle özel bir şey yok, diyelim ki bir arkadaşımın doğum günü için bir şarkı bestelesem bile: O zaman herkes muhtemelen ilk başta şunu düşünecek: Keno bunu kendisi yapmadı, bu sadece bir yapay zeka. Yani kendi şarkınız artık birdenbire özel bir şey olmaktan çıkıyor. Biraz üzgün.

Favori yapımlarınızı yorum olarak göndermekten çekinmeyin, böylece YouTube bunları silmez, tercihen yalnızca Udio URL'sindeki “şarkılar”dan sonra gelen kimliği, yani eğik çizgiden sonra.

Araç numarası 2: SDXL Turbo (gerçek zamanlı görüntü hesaplama)

Evet, bu her gün faydalı şeyler için kullanabileceğiniz bir araç olmayabilir ama bence en azından insanları biraz etkilemek için kullanabileceğiniz harika bir sihir numarası. Bu, grafik kartımda yerel olarak çalışan bir görüntü oluşturucu olan SDXL Turbo'dur. Ve Turbo'yu kelimenin tam anlamıyla ele almak gerekir; bir görüntü hesaplaması bir saniyeden az sürer.

Bakın, yazdığınız her harften sonra yeni bir resim çıkıyor. “Domates”e girdiğimde domates çıkıyor, “Domates Salatası” diyor, evet domates salatası ve “Domates Salatası Ekmeği” ardından da üzerine domates salatası olan ekmek. Bruschetta diyenler de var ama benim için domates salatası ekmeği.

Bu kadar hızlı olmasının nedeni elbette bilgisayarımda oldukça hızlı bir grafik kartı bulunmasıdır, ancak daha yavaş olanlarla da oldukça hızlıdır. SDXL'yi kurmanın en kolay yolu, mevcut AI araçlarını başlatmayı çok kolaylaştıran açık kaynaklı bir yazılım olan Pinokio'yu kullanmaktır. Kurulumdan sonra “Keşfet”e gidin ve ardından “sdxl” girin. Üzerine tıklayın, ardından “Yükle”ye tıklayın, ardından bekleyin ve ardından “Web Kullanıcı Arayüzünü Aç”a tıklayın, ardından tarayıcıda bir şey açılacaktır.

Araç numarası 3: IDM-VTON (kıyafetleri sanal olarak deneyin)

Şahsen ben en büyük alışveriş hayranı değilim, bu yüzden sıkışık bir odacıkta kıyafet denemek ve bunun gibi şeyler pek bana göre değil. Bu yüzden bu aracı gerçekten umut verici buluyorum. Bunu, örneğin burada benim gibi bir kişinin fotoğrafını ve burada bir giysi parçasının fotoğrafını çekmek için kullanabilirsiniz. Ve “Dene” seçeneğine tıkladıktan sonra, giysi sanal olarak az çok gerçekçi bir şekilde giyilir. Ve evet, Minnie Mouse Tişörtüyle bunu biraz ikna edici buluyorum, dolayısıyla ilk bakışta bunun gerçek olmadığını anlayamayacağım. Yani yapay zekanın dövmelerim olduğunu düşünmesi biraz tuhaf ama asıl iyi olan şey, vücudumu, yani minimum elmacık kemiklerimi “anlıyor” gibi görünmesi ve bu da dikkate alınıyor. Bu arada bu da tıpkı SDXL Turbo gibi Pinokio ile kurabileceğiniz IDM-VTON aracı. Bu arada, Photoshop'un yakın zamanda beta sürümünde bir görüntü referans işlevi de mevcut, böylece orada bir şeyi işaretleyebilir ve ardından bir görüntü yükleyip şunu diyebilirsiniz: Bunu oraya koy. Ve şurası açık: Photoshop, tamamen farklı şeyler yaratan IDM-VTON kadar referans görüntüye neredeyse bağlı kalmıyor. Minnie Mouse bunu gerçekten hak etmiyor.

Ancak IDM-VTON elbette “mükemmel” olmaktan çok uzak. Pek çok komik şey yapıyor. Ancak iyi malzemeyle gerçekten işe yarıyor.

Yapay zeka yoluyla bu sanal giydirmenin çevrimiçi moda mağazalarının standart bir özelliği haline gelmesini beklediğimi söylemeliyim çünkü bu çok kullanışlı. Ve tabii ki teknoloji hâlâ üretken kullanım için olması gereken yere yakın değil, ama yakında orada olacak.

Araç numarası 4: GPT4All (kendi metinlerinizle sohbet edin)

Açıkça söylemek gerekirse, açık kaynak dil modellerini yükleyen ve daha sonra onlarla ChatGPT gibi sohbet edebileceğiniz bir araç olan GPT4All'ı 3003'te zaten tanıttık; ancak her şey bulutta değil yerel olarak gerçekleşiyor. Evet ve GPT4all'ın yeni bir işlevi var: “metin yerleştirme” adı verilen işlev. Bununla, farklı formatlardaki metinlerin bulunduğu bir veya daha fazla klasörü yazılıma atabilirsiniz, evet ve sonra onlarla sohbet edebilirsiniz. Bunu c't dergisinden üç eski PDF ile denedim. Ve evet, kesinlikle denediğim diğer araçlardan daha iyi çalışıyor. Diğer şeylerin yanı sıra bunu yakın zamanda Nvidia'nın RTX ile Sohbeti ile yaptım; ve bu harici belgelerde tamamen işe yaramaz.

Böylece GPT4All bana dergilerde yer alan bazı şeylere çok spesifik cevaplar verebildi. Örneğin: ORIC-1'i nasıl bulamadınız? Nixdorf Systems '83'te ne sundu? Her zaman Almanca cevap vermemi istesem de, cevaplar bazen İngilizce oluyordu, ama evet, küçülme her yerde. Bu kesinlikle ilginç bir yöne doğru gidiyor ve evet, en azından PDF'leri bir yere atıp onlar hakkında sorular sorabilmek istiyorum. Olgunlaşması için hala biraz zamana ihtiyacı var ama yakında kesinlikle işe yarayacak.

GPT4All aynı zamanda Windows, Linux ve MacOS'u da çalıştırır ve yerleştirmeler için bu depolama sembolüne tıklamanız, ardından İndir'e tıklamanız ve ardından “yerleştirme modeli” olarak adlandırılan modeli indirmeniz gerekir. GPT4All, Sbet'i önerir, İndir'e tıklayın ve ardından pencereyi kapatın. Daha sonra “Gözat”a gidebilir, metinlerinizin bulunduğu klasörü seçebilir ve ardından bir “Koleksiyon adı” girebilirsiniz. Daha sonra “Ekle”ye tıklayın! Daha sonra pencereyi kapatırsanız, belgelerin indekslendiğini göreceksiniz; bu biraz zaman alır. Ancak bu işlem tamamlandıktan sonra tercih ettiğiniz dil modelini seçersiniz ve hazırsınız.

Araç Numarası 5: Devika (Yazılım Geliştirici Yapay Zeka Temsilcisi)

Evet, işler artık gerçekten çılgına dönüyor. Devika, evet bir yapay zeka geliştirme aracısı olan Devin'in açık kaynaklı versiyonudur. Normal dilde istediğinizi giriyorsunuz ve sonra tükürüyor. Örneğin burada işler ChatGPT'ye göre daha karmaşık olabilir ve Devika dosyaları kendisi de oluşturabilir. Bir zamanlar 3003'te AutoGPT ile ilgili bir video yapmıştık, Devika aslında bunun çok daha gelişmiş bir versiyonu.

İlk denemem Python'da harika bir animasyonlu 3003 yazısıydı ve eğer ikinci sıfıra tıklarsanız bir Rick Astley videosu gelmeli. Yazı tipi ilk denemede hareket etmedi ancak ikinci denemede çalıştı. Daha sonra Jan-Keno Janssen tarafından yılanın 3 ve 0'lardan oluştuğu ve hapların başlardan oluştuğu bir yılan oyunu programlamak istedim. Evet, hemen karşıma çıktı: “Hımm, fotoğrafları kullanma hakkımız var mı?” “HEY BU BENİM” demek isterdim ama tabi ki bu mümkün değildi. Devika biraz programlama yaptı ve sonunda bir şey ortaya çıktı. Burada gerçekten çılgınca bulduğum şey: Devika, github'da her zamanki gibi bir readme.md bile hazırladı. Ne yazık ki, Keno kafa görüntüsünü manuel olarak eklediğimde bile program çalışmadı; ve Devika senaryoyu kendi başına onaramadı; ne yazık ki bir döngüyle sonuçlandı. Yani burada hala yapılacak çok sayıda geliştirme çalışması var, ama kesinlikle büyüleyici. Devika'yı Pinokio ile de kurabilirsiniz. Çalışır çalışmaz dişli çarkına gitmeniz, ardından “düzenle”ye tıklamanız ve ardından arama motorları ve her şeyden önce AI modelleri için API anahtarlarınızı girebilmeniz gerekir. DuckDuckGo'yu bir arama motoru olarak da kullanabilir ve Ollama aracılığıyla yerel bir Llama3 çalıştırabilirsiniz, böylece herhangi bir API anahtarına ihtiyacınız olmaz.

Bu videoyu yüklemeden hemen önce küçük bir ekleme yapalım. Devika ile biraz deneme yaptım ve dürüst olmak gerekirse Ollama'nın açık kaynak dil modellerinden yararlı hiçbir şey elde edemedim – en iyi GPT-4 Turbo ile çalıştı, süper harika yılan oyunumun sonuçlarını burada görebilirsiniz . Tamam görünüyor, ancak birçok denemeden sonra bile yılanın hapı yiyebilmesi için işe yaramadı. Devika'dan faydalı bir şey bulursanız yorumlara yazmaktan çekinmeyin.

Evet, bunlar şu anda en heyecan verici bulduğum beş yapay zeka aracıydı. İyi ipuçlarınız varsa, yorumlara yazmaktan veya [email protected] adresine e-posta göndermekten çekinmeyin, sizden haber almaktan her zaman mutluluk duyarım. Evet, hoşça kalın ve mutlu KI'ingler!

c't 3003, c't'in YouTube kanalıdır. c't 3003'teki videolar bağımsız içerik olup c't dergisindeki yazılardan bağımsızdır. Editörler Jan-Keno Janssen ve Lukas Rumpler ile video yapımcıları Şahin Erengil ve Pascal Schewe her hafta bir video yayınlıyor.

(jkj)

Haberin Sonu