Fraunhofer IOF, Avrupa'nın uzayda lazer iletişimini tanıtıyor

dunyadan

Aktif Üye
Dolandırıcı Bildirim

Bu makale bu nedenle İngilizce olarak mevcuttur. Teknik yardım ile tercüme edildi ve yayınlanmadan önce Editory inceledi.

Bunu bir daha gösterme.

Fraunhofer Uygulamalı Optik ve İnce Mekanik Enstitüsü'nden araştırmacılar, TESAT ve SpaceOptic şirketleri ile birlikte uydu destekli lazer iletişimi için seriye hazır bir iletim ve resepsiyon teleskopu geliştirdiler. Bu teleskop, gelecekteki Avrupa uydu ağları için teknolojik temel oluşturmayı, Gigabit'teki veri oranlarının terabit alanına izin vermesi ve böylece geleneksel radyo bağlantılarını aşmayı amaçlamaktadır.

Fraunhofer IOF'a göre, teleskopun tasarlandığı TESAT tarafından Optik İletişim Terminali SCOT135, orta ve jeostasyonel toprak yörüngesinde kullanılmak üzere özel olarak tasarlanmıştır. 100 gbit/s'ye kadar veri aktarım oranlarına ulaşır ve 80.000 kilometreye kadar mesafeleri köprü yapabilir. Teleskop evrensel bir iletim ve alım ünitesi olarak hizmet eder ve uzaydaki aşırı koşullara ve 50 watt'a kadar lazer performansından termal yüklere dayanacak kadar sağlam olmalıdır.

Fraunhofer IOF sorumlu proje yöneticisi Henrik von Lukowicz, “Lazer iletişimi sistemlerinde nispeten yüksek lazer hizmetleri sağlanmaktadır. Burada 50 watt'a kadar çalışıyor. Bir uzay teleskopu için, nispeten büyük miktarda performans, sistem boyunca yayılıyor.” Lukowicz, “Bu, optikte değişikliklere yol açabilecek ısı gelişmelerine yol açıyor. Ancak elbette sistem performansında bozulmamalı. Termal yönetim bu nedenle tasarımımız için özellikle önemli bir noktaydı.” Dedi. Bileşenler de özellikle hafif olmalıdır.

3 yıllık geliştirme süresi

Jena'daki Fraunhofer IOF'daki teleskopun gelişimi üç yıl sürdü ve ucuz bir tasarıma odaklandı. Üretim, Isseroda'da başlayan bir Fraunhofer olan Spaceoptic tarafından gerçekleşiyor. Yıllık kapasiteye kadar diğer bir üniteye sahip beş sistem zaten üretildi.

Avrupa Uzay Otoritesi ESA, projeyi Avrupa'daki güvenli ve lazer tabanlı iletişim sistemlerinin inşasını teşvik eden Scylight programının bir parçası olarak desteklemektedir. Amaç, teknolojik egemenlik elde etmek ve özellikle güvenlik ve sivil koruma gibi kritik altyapılar için bağımsız uydu iletişim ağları oluşturmaktır. Bu gelişme ile Avrupa, Starlink Network'teki SpaceX gibi şirketler tarafından zaten kullanılan lazer iletişim teknolojileri alanında uluslararası ilerlemeye katılmak istiyor.

(Mack)

Ne yazık ki, bu bağlantı artık geçerli değil.

Boşa harcanan eşyalara bağlantılar 7 günden daha büyükse veya çok sık çağrıldıklarında geçersiz hale gelir.

Bu makaleyi okumak için bir Haberler+ paketine ihtiyacınız var. Bir haftayı şimdi yükümlülük altına almadan test edin – yükümlülük olmadan!