Fotoğrafçıların mutluluğu sokakta: Haftanın fotoğrafları KW 22

dunyadan

Aktif Üye
Sokak fotoğrafçılığı son yıllarda giderek daha popüler hale geldi çünkü fotoğrafçılara otantik gündelik durumları yakalama olanağı sağlıyor. Galeri fotoğrafçılarımızın çoğu, özel anları yakalamak veya kendi dünya görüşlerini görselleştirmek için de bu türü kullanıyor. Bu haftaki resimlerde size en güzel görüntülerden bazılarını sunmak istiyoruz.

Reklamcılık

Ruhrort

(Resim: Gernot Schwarz)

Gernot Schwarz iPhone'uyla şu anlık görüntüyü oluşturdu: Ruhrortİki küçük kız kol kola kaldırımda yürüyor. Resim, izleyicinin zihninde tamamlanan güzel bir hikayeyi anlatıyor. Boş bir öğleden sonranın çocuksu hafifliği, başlarının üzerindeki şemsiye ve kaldırım levhalarındaki tebeşir çizimleri sahneyi uygun şekilde vurguluyor ve yorum için bol miktarda alan sunuyor.

Konuşma II

(Resim: KPK)

“Fotoğraf Konuşma II Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden 40'a yakın katılımcıyla düzenlediğim bir fotoğrafçılar toplantısında oluşturuldu. İki hükümet binası arasındaki yaya köprüsü, Berlin'e her ziyaretimde tekrar tekrar ziyaret etmekten hoşlandığım motiflerden biri. Köprünün katı geometrik yapısı burada iki kişinin birbirleriyle konuşmasıyla gevşetiliyor. Bulutsuz gökyüzü resmin minimalist hissini destekliyor” diyor Klaus-Peter Kubik (KPK) minimalist çekimi hakkında.

Adam geliyor

(Resim: offramp)

Adam geliyor offramp, ışık ve gölge arasındaki sert kontrastlarla nasıl başarılı bir kompozisyon yaratabileceğinizi çok güzel gösteriyor. Şehir sahnesi bir yer altı otoparkında veya alt geçitte çekilmiş gibi görünüyor. Bisikletler, izleyiciyi resimde sağa yönlendiren bir korkuluğa yaslanmış durumda. İzleyici orada koşan bir kişinin siluetini keşfeder. Bu, resme dinamizm ve insan bileşeni kazandırır. Siyah beyaz uygulama, genellikle parlak gün ışığında ortaya çıkan sert kontrastlar için bir klasiktir. Işığın tavan kirişlerindeki yansıması, tavanın siyaha gömülen yüzeyine yapı kazandırır.

Kasaba Müzisyeni

(Resim: Reiner von der Schlei)

“1968 […] Fotoğrafçılığı kendim keşfettim ve fotoğraf grubu 'fotoform'dan ilham aldım, üyelerden biri olan Peter Keetman'la tanıştım ve o andan itibaren kendimi Münih'in kentsel yaşamına adadım, sürekli olarak canlı koşuşturmayı ve onun canlılığını aradım. kahramanlar. Sahneyi müzisyenin göz hizasında tasvir edebilmek için dizlerimin üzerine çöktüm. Yoldan geçenler aramıza girip hızla geçerken, ben banjo çalan kişiyi net bir şekilde görerek bu anı bekledim. O anın kendisi o zamanlar özel bir şey değildi, ancak tasvir edilme şekli öyleydi. Birçok kişi yukarıdan fotoğraf çekti ama ben bu perspektifi çok daha ilginç buldum” diyor Reiner Weber (Reiner von der Schlei) fotoğrafı hakkında. Kasaba Müzisyeni.

Stonehenge İlkbahar 2013

(Resim: Booorn)

Fotoğraf Stonehenge İlkbahar 2013 Björn Fey (Booorn) bu haftaki seçkiye şans eseri dahil oldu. Başlangıçta seçilen görselin yaratıcısı, onu yayınlanmadan kısa bir süre önce sildiğinden, sistem galeriden rastgele bir fotoğraf seçti.

Björn Fey, c't fotoğraf galerisine en son 2014 yılında bir fotoğraf yüklemiş olmasına ve yükleme ile seçim arasındaki uzun süreye rağmen, fotoğrafçı bize bir e-posta yazdı ve fotoğrafın nasıl çekildiğini hatırladı: “Bu çok uzun zaman önceydi. Bir ara Stonehenge'i güzel bir ışık altına sokmanın bir yolunu arıyordum. Mart 2013'te güneş Stonehenge'in oldukça arkasında battığı ve hava açık olduğu için yaklaşık 50 metre ötedeki bir tepeye gittim ve 70-200'ü açtım. Tepenin üzerindeki konumu sanki tepenin üzerinde duran taşlarla göz hizasında duruyormuşsunuz gibi bir görüntü yaratıyor.”

Şah mat, şişe boş

(Resim: Joachim Kopatzki)

Şah mat, şişe boş Joachim Kopatzki'nin yazdığı bu resim, Girit'teki küçük bir dağ köyünde keşfettiği bir manzaranın anlık görüntüsüdür. Net desenlere sahip kuş bakışı görüntüler uzun zamandır galeri fotoğrafçılarının tarzının bir parçası olmuştur. Burada da uygulama gayet iyi yapılmış ve aynı zamanda bir hikaye anlatılıyor. Satranç tahtasının net deseni ile üzerinde karmakarışık duran şişeler arasındaki bariz çelişkiyle başlıyor her şey. Bundan önce olanlar ve bundan sonra olacaklar izleyicinin hayal gücüne bırakılmıştır.

Fotoğrafçı, “Küçük bir köyün kenarından geçerken satranç oyununu gördüm. Devam ettim ve yaklaşık beş kilometre sonra dönüp fotoğraf çekmek için geri döndüm” diye anımsıyor.

Çelik işleri

(Resim: Addi Beck)

Addi Beck, resminde UNESCO Dünya Mirası Alanı Völklinger Hütte'yi tanıtıyor Çelik işleri Bina bulanık görünüyor ve zorlukla tanınabiliyor. Sanki çöküyormuş gibi görünüyor. Fotoğrafçının çekimine entegre ettiği hareket efekti, evin ve bacanın büyüklüğünü ön plana çıkarıyor ve izleyicinin ilgisini çeken bir dinamizm yaratıyor.

“Orijinal görüntü 2020 yılında Völklinger Hütte'ye yapılan bir gezi sırasında çekildi. O zamanlar fotoğrafın odağı pas ve yapılar üzerindeydi. Bazı görüntülerin yeniden düzenlenmesi kapsamında bu görüntüyü 16:9 formatında kırptım. çok sayıda dikey çizgiye ve Photoshop'ta silme efekti ve beyaz bir çerçeveye eklendi” diye yazdı fotoğrafçı bize.

Cumartesi: Ruhrort
(Resim: Gernot Schwarz)

(cbr)

Haberin Sonu