Flamenko, devasa aylar ve yaz fırtınalarından: 11. haftanın resimleri

dunyadan

Aktif Üye

1. Flamenko, devasa aylar ve yaz fırtınalarından: 11. haftanın resimleri

Farklı olamazlardı ve yine de her biri bir göz alıcı: Bu haftanın resimleri, diğer şeylerin yanı sıra, devasa bir aydan, tutkulu bir performans sırasında bir flamenko dansçısı ve gece gökyüzünü aydınlatan dramatik bir yaz fırtınası geçiren bir uçak gösteriyor. Ama oyunda da küçük bir mizah var, bu sefer iki hayvan şeklinde: görünüşte insan davranışını gösteren bir köpek ve sabırla otobüsü bekleyen kahverengi bir tavşan.

Janina

Janina

(Resim: Thomas Ruppel)

Model poz veriyor Janina Fotoğrafçı Thomas Ruppel için bir taburede. “Çoğunlukla kameramın önündeki insanları tüm güzellikleriyle göstermeye ve birkaç kafa hikayesi ile otantik ifadelere yol açmaya nasıl çalışıyorum” diye açıklıyor. Kayıt şık, ama aynı zamanda melankolik bir ruh hali yayar.

flamenko

flamenko

(Resim: Rantal)

“Yapabildim flamenkoFreiburg'da okul. Flamenko dansçılarının sanatsal hareketleri büyüleyiciydi, “diye hatırlıyor Rantal, dansçı geleneksel dans elbisesinin kollarını zarif bir şekilde sallıyor, dinamikler ve hareket bu resimde ikna edici bir şekilde yakalanıyor.

Rayas Con Cane

Rayas Con Cane

(Resim: klicker3d)

Sokak fotoğrafçılığında sınıflandırılan bu kayıtta, bir köpek soldan sokakta gölgeler düşerken boş bir yaya geçidini geçer. Sahibi görünmez kalır, köpeğin giydiği tasma neredeyse hiç tanınmaz. Bu hayvanı insan yapar, sanki şehir boyunca özgürce, mutlu ve güvenle yürüyebilir gibi görünüyor. Küçük bir günlük mizah. Klicker3d resmi uygun şekilde arar “Rayas Con Cane“(” Rayas “” çizgiler “için İspanyol,” bast “” köpek “için İtalyandır).

! UP2

! UP2

(Resim: MKO800)

Spiral merdiven yükseliyor gibi görünüyor, kaydın perspektifi onu sonsuz görünmesini sağlıyor. Fotoğraf dizisinde “! Up” MKO800 bu tür merdivenleri yakalar. Kayıtta “! UP2“Salı günü, parlak boyama resmimiz, resmin ortasına ve böylece merdiven boşluğuna odaklanırken, merdivenlerin karanlık alt kısmı doğal bir çerçeve gibi davranır ve bu emme etkisini arttırır.

Etherman'ın gece otobüsünü bekliyorum

Gece otobüsünü bekliyorum

(Resim: Etherman)

Küçük kahverengi tavşan akşamları sokakta bir çayır üzerinde oturur. “Gece otobüsünü bekliyorum“, Düşünebilir. Bulanık ön ve arka plan hayvana odaklanmayı yönlendirirken, nazik bir bokeh etkisi geçen bir şehir otobüsünün ışıklarını büyük ölçekli soyut dairesel formlara dönüştürür. Etherman tavşanın kentsel ve doğal ortamı arasındaki kontrastı yakalar.

Uzaktan

Uzaktan

(Resim: Jürgen Plietz)

Bir uçak, gökyüzüne hakim olan ve uzun bir tren çeken büyük bir ayın yanından uçar uzaktan. Jürgen Plietz, “Bir A380 görülebilir. Bu, mülküm üzerindeki bu rotada düzenli olarak uçuyor. Bu resim çok az düzenlendi, sadece biraz genişledi” diyor Jürgen Pietz. “Uzun yıllardır ayın önündeki hareketleri fotoğraflamaya çalışıyorum. Bu her zaman bir meydan okuma, çünkü çoğunlukla hava ya da aydan nesnelerin kaldırılması bir anahtarı engelledi.”

Flaş

Flaş

(Resim: Fritz Pink)

Mor bir flaş bu yaz fırtına parlıyor ve Fritz Pink'in resmini isim veriyor “Flaş“. Kırmızı -parlatıcı ön ve kara gökyüzü, flaş için mükemmel bir sahne sunar ve tam yoğunluğunda parlamasına izin verir. Resmin kenarındaki fener, aynı zamanda sahnenin çıkışını vurgular ve bütününe biraz korkutucu bir atmosfer verir.

Bu haftanın tüm resimlerini tekrar genel bakışta bulabilirsiniz:

Cumartesi: Janina
Nikon Z 8 | 40 mm | ISO 160 | F/2.8 | 1/125s (resim:

Thomas Ruppel

)))

(CBR)