yasader
Aktif Üye
Fırında Pide Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 paket ınstant maya
- 3.5-4 su bardağı (200ml) un
- 2 silme tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 150 ml ılık su
- 50 ml ılık süt
- 2 büyük domates
- 4 biber
- Çeyrek- yarım tavuk göğsü
- Tuz
- Karabiber
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Kullanmak istediğiniz kadar kıyma
- Kimyon karabiber tuz pulbiber (Az salça)
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 diş sarımsak
- Yarım çay bardağı su
- Yumurta
- Yağ
- Tereyağı sürerek servis ediniz.
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamuru için, derin bir kaba unumuzu eleyip koyalım daha sonrasında ortasını açalım.
- 1 paket instant mayamızı, tuzumuzu, şekerimizi, yağımızı, ılık su ve ılık sütümüzü koyalım.
- Yavaş yavaş çözülen iç gereçlerimizle unumuzu karıştırıp, hamurumuzu yoğuralım, ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar.
- Yoğurduktan daha sonra, üstünü örtelim ve ılık bir yerde 30-45 dakika kadar mayalanmaya bırakalım. (Oda sıcaklığına bağlı mayalanma kelam konusu olduğu için mühlet değişebilir ancak ne kadar düzgün mayalansa o kadar hoş bir hamur elde ederiz).
- Hamur mayalanırken kıymalı iç harcımızı hazırlayalım.
- Kıymalı iç harcı için; sarımsağı rendeleyelim, kıymaya yağı, suyu, baharatlarını ek edip, güzelce karıştıralım. İç harcımız hazır. (İsterseniz bir soğan, biber ve domates rendesi de ekleyebilirsiniz ben bu türlü denemek istedim).
- Tavuk iç harcı için; tavuk göğsünü küp küp keserek öteki gereçleri de ekleyerek dinlendirelim.
- Mayalanmış ve dinlenmiş hamurumuzu yeniden yoğurarak silindir haline getirip istediğiniz boyutlara nazaran bölelim. (Ben 10 kesim elde ettim)
- Her bir parçayı elimizle yoğurup, yuvarlayalım ve bir merdane yardımı ile uzun olacak biçimde açalım, pide biçiminde ve tepsinizin boyutuna göre.
- Yağlanmış kağıt sererek fırın tepsisine, kağıda un serpelim. Açtığımız hamurları serip ve üstlerine hazırladığınız harcı dağıtalım.
- Kenarlarını kıvırarak kapatalım ve güzelce bastıralım. Yumurta sarısı ile yağı çırpıp bir fırça yardımı ile kenarlarına sürelim.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kenarları kızarana kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirelim. Fırından alır almaz, kenarlarına tereyağı sürüp ve isterseniz yumuşak olması için üstlerini pak bir bezle örtelim.
- İlk sıcağı geçtikten daha sonra servis edebiliriz. Afiyet olsun