El Açması Patatesli Börek (Yerken Parmaklara Dikkat)

yasader

Aktif Üye
El Açması Patatesli Börek (Yerken Parmaklara Dikkat) Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

• 6 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 2.5 su bardağı su
İç harcı için;

• 5 adet büyük patates
  • 1 adet orta uzunluk soğan
  • Tuz
  • Kırmızı pul biber
  • Karabiber
  • 1 tatlı kasığı tatlı biber salçası
Açmak için;

• 2 dolu yemek kaşığı tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
El Açması Patatesli Börek (Yerken Parmaklara Dikkat) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

1. Önce iç harcımızı hazırlıyoruz. Patatesleri soyup, büyük modüller halinde doğrayıp haşlayın. Haşlanan patatesleri süzüp, çatalla ezin.
  2. Soğanı ince ince doğrayıp az yağla kavurun patatesleri ekleyip, kavurun. Baharatlarını ve tuzunu koymayı unutmayın.
  3. Hamur hazırlanışı için; ılık suyu yoğurma kabına alın tuzu ortasında erittikten daha sonra unu ekleyip, güzelce yoğurun unu denetimli ekleyin yavaşça ele yapışan yumuşak bir hamur olmalı.
  4. Yoğurma müddetini uzun tutarsanız daha kolay açılır. Hamuru 9 eşit bezeye ayırın. Unladığınız tepsiye dizin.
  5. Tereyağını eritin üzerine çıkan köpüğü alın ılıyınca sıvı yağı ekleyin. Yeterlice ılıdığından emin olun yanınıza yuvarlak bir borcam alın altına biraz yağ dokun.
  6. Bezeleri merdaneyle tabak büyüklüğünde açıp yağlı borcama koyun ve üzerine yeniden yağ sürün bütün bezeleri bu türlü yağlayıp üst üste dizin. 15 dk bekletin.
  7. Büyük bir masa gerekli. Hamurları zıt çevirin açmaya en alttakinden başlayın, masanın ortasına koyduğunuz hamuru evvel yağladığınız elinizle sürerek açın.
  8. ondan sonrasında kenarlarından tutup, yavaşça hafifçe sallayarak büyütün. Her köşesine bu süreci yapmalısınız. Düzgünce incelen hamurun kenar kısımlarını kopartın.
  9. Patates harcını koyacağınız kısma hamurun bir kısmını katlayın fotoğraflara bakarak ne dediğimi daha uygun anlayabilirsiniz daha sonra rulo yapıp tepsiye dizin.
  10. Bütün hamurları bu türlü açın, kalan yağı üzerine sürün. 180 derece fırında kızarana dek pişirin. Piştikten daha sonra üzerine havlu örtün.
  11. Çıtır çıtır nefis bir börek oluyor açamam diye endişelenmeyin benim bu tanımı birinci denemem ve inanılmaz zevkli açması. Ben bu tanımı bayramda yaptım gelen konuklara de tavada epey az ısıtıp verdim yeni pişmiş üzere oldu. Pişirmeden dondurucuya atıp istediğinizde çıkartıp pişirebilirsiniz.
Not: İsterseniz iç harcını kıymalı peynirli yahut ıspanaklıda yapabilirsiniz size kalmış tıpkı tanımı ıspanaklı da denedim kusursuz oluyor

El Açması Patatesli Börek (Yerken Parmaklara Dikkat) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı