yasader
Aktif Üye
El Açması Çıtır Börek Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
Not EkleTarifi Yazdır
El Açması Çıtır Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Hamuru için;
- 4 su bardağı un
- 1+çeyrek su bardağı su
- 1 çay kaşığı tuz
- 125 gram margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 kilo ıspanak
- 1 büyük uzunluk soğan
- 200 gram kaşar peyniri (şart degil)
- Tuz ,kırmızı biber, karabiber
Not EkleTarifi Yazdır
- Böreğin içini ne ile seviyorsanız ona nazaran aşağıdaki üzere hazırlayıp yapabilirsiniz.Tercihi size bırakıyorum. Ben ıspanaklı tercih ettim.
- Ispanak ve soğan yemeklik doğrayıp elimizle yoğurup baharatları eklenecek kullanılacak).
- Peynirli için; 400 gram peynir, 1 tutam maydanoz, doğranıp peynirle karıştırılıp kullanılacak.
- Kıymalı için; 400 gram yağlı kıyma, 1 büyük soğan, kavurduğumuz kıymanın üzerine soğanı ek edip kavurduktan daha sonra ,tuz,karabiber, kırmızı biber eklenip kullanılacak.
- Hamuru için ;Yoğurma kabımıza un, tuz ,üzerinede suyumuzu denetimli bir biçimde ekleyip yoğurup dinlendirmeden 6 eşit modüle bölüyoruz.
- Merdane sayesinde küçük pasta tabağı büyüklüğünde açıp bir tepsiye koyuyoruz ve üzerine sıvı yağ ve margarin karışımımızdan sürüp süreci yenidenlıyoruz.
- Üst üste açıp yağladığımız hamurumuzu 15 dk üzeri örtülü bir biçimde bekletiyoruz.
- daha sonrasında bir bir alıp elimizle büyütüyoruz koca bir yufka kadar oluyor neredeyse.
- İç harcımızı ince uzun bir biçimde koyduktan daha sonra sarıp hal verdikten daha sonra fırın tepsimize koyuyoruz.
- 170 °fırınca üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
- Piştikten daha sonra 10 dakika üzerini bir bezle örtüp dinlendiriyoruz.
El Açması Çıtır Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı