yasader
Aktif Üye
El Açması Börek (Oklava Kullanmadan) Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 5 su bardağı un
- 2 su bardağı su
- 2 tatlı kaşığı tuz (Silme)
- 1 yemek kaşığı maya
- 1 yumurta sarısı (Üzerine sürmek için )
- 100 gram margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Peynir çökelek
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle su, tuz ve mayayı karıştırıp mayayı etkinleştirelim (Maya kullanılmadan da yapılan bir börek ben yumuşak olması için maya tercih ettim)
- çabucak sonrasında unu denetimli biçimde ekleyelim yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edelim. daha sonra hamurumuz streçleyip, 20 dakika dinlendirelim.
- sonrasındasında iç harcımızı hazırlayalım ben beyaz peynir ve çökelek tercih ettim dilerseniz patates ıspanak vb. materyallerle yapabilirsiniz.
- Dinlenen hamurumuzu 10 eşit modüle bölüp tatlı tabağı büyüklüğünde açıp ortalarına tereyağı ve sıvı yağ karışımından sürüp üst üste dizelim üzerini kapatıp 15-20 dakika dinlendirelim.
- sonrasındasında hamurumuzu açacağımız yeri yağlayıp yanlardan uzatıp çekerek açalım, hamur yağlı olduğu için açılması kolay olacaktır bu türlü istediğiniz ölçüde açıp ortasına gereçleri koyup rulo halinde sarıp tepsimize dizelim.
- Birebir süreci başka bezeler ortasında yenidenlayıp, böreğimizi pişmesi için 180 derece evvelde işittiğimiz fırına koyup üzeri kızarana kadar pişirelim ondan sonrasında servis edelim.