yasader
Aktif Üye
Cevizli Çörek (Ekmek) Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
Not EkleTarifi Yazdır
Hamuru için;
- 1 adet yaş maya yoksa 2 paket kuru maya
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı
- 2 adet kesme şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4 su bardağı un denetimli ekleyin
- İri dövülmüş 1 su bardağı ceviz
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 çay bardağı zeytin yağı
- Yarım çay bardağı süt
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamurumuzun tüm materyalini ekleyip, yoğuralım ve bir saat mayalansın. Cevizi bir kaseye alıp, tarçın ve yağı hazırlayıp, karıştıralım kenarda dursun.
- Mayası gelen hamuru 2 eşit kesime bölelim tezgahı fazlaca az yağlayıp elimizle hamurumuzu yuvarlak biçimde açtıralım.
- Hamurun tamamını kaplayacak biçimde iç harcımızı yaydıralım ve ucundan geniş açılarla katlayalım katlaya katlaya oval halinde getirelim. Fotoğraflarda olduğu üzere uçlarını inceltelim yağlı kağıt serili uygun tepsi yahut borcama alalım.
- Üzerine süt sürelim tepsi mayası alması için yaklaşık bir saat bekledim daha da fazla olabilir fakat en azından yarım saat tepsi mayası alsın.
- Hamurdan 2 kesim kaldı bende onları sade ekmek yaptım elimden geldiğince form vermeye çalıştım kalırsa sizde o denli yapın kaseye su koyup, fırının içine koyalım ki buharda pişsin.
- Bu bursa yöresine ilişkin cevizli çörek diyoruz biz bu ortada şayet var ise haşhaş ta kullanabilirsiniz içine ben yoktu eklemedim bu biçimde daha hoş olduğunu düşünüyorum e şimdiden afiyet olsun ????.