Cevizli Çörek (Ekmek)

yasader

Aktif Üye
Cevizli Çörek (Ekmek) Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

• 1 adet yaş maya yoksa 2 paket kuru maya
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı
  • 2 adet kesme şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4 su bardağı un denetimli ekleyin
İç harcı için;

• İri dövülmüş 1 su bardağı ceviz
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 çay bardağı zeytin yağı
Üzeri için;

• Yarım çay bardağı süt
Cevizli Çörek (Ekmek) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

1. Hamurumuzun tüm materyalini ekleyip, yoğuralım ve bir saat mayalansın. Cevizi bir kaseye alıp, tarçın ve yağı hazırlayıp, karıştıralım kenarda dursun.
  2. Mayası gelen hamuru 2 eşit kesime bölelim tezgahı fazlaca az yağlayıp elimizle hamurumuzu yuvarlak biçimde açtıralım.
  3. Hamurun tamamını kaplayacak biçimde iç harcımızı yaydıralım ve ucundan geniş açılarla katlayalım katlaya katlaya oval halinde getirelim. Fotoğraflarda olduğu üzere uçlarını inceltelim yağlı kağıt serili uygun tepsi yahut borcama alalım.
  4. Üzerine süt sürelim tepsi mayası alması için yaklaşık bir saat bekledim daha da fazla olabilir fakat en azından yarım saat tepsi mayası alsın.
  5. Hamurdan 2 kesim kaldı bende onları sade ekmek yaptım elimden geldiğince form vermeye çalıştım kalırsa sizde o denli yapın kaseye su koyup, fırının içine koyalım ki buharda pişsin.
  6. Bu bursa yöresine ilişkin cevizli çörek diyoruz biz bu ortada şayet var ise haşhaş ta kullanabilirsiniz içine ben yoktu eklemedim bu biçimde daha hoş olduğunu düşünüyorum e şimdiden afiyet olsun ????.
Cevizli Çörek (Ekmek) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı