yasader
Aktif Üye
Boşnak Böreği Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 6 su bardağı un
- 3 su bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 100 gram tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Yarım kilo kadar ıspanak
- 1 tane ince doğranmış soğan
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- 1 çorba kasesi kadar kaşar loru
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamur materyallerini bir kaba koyup güzelce ele yapışmayacak biçimde uygunca yoğuralım.
- Unun kalitesine bakılırsa aldığı su ölçüsü değişebilir. Ben hekimoğlu un kullandım. Bulamazsanız bimin unu da hoş kıymetli olan undaki protein kıymeti 11 ve üzeri kaliteli un demek.
- Hamurumuz dan mandalina büyüklüğünde bezeler yapıp tatlı tabağı büyüklüğünde merdane ile açalım bütün bezeler açıldıktan daha sonra derin bir tabağın içine erittiğimiz tereyağı ve sıvı yağı karışımından bezelerin her yerine gelecek biçimde yağlayıp üst üste hamurları koyalım ve üzerini streçleyelim hava almasın.
- Bir kenarda hamurumuz dinlenirken. Bir kabın içerisine yıkanıp doğradığımız ıspanağı ince doğranmış soğanı tuz karabiber pul biber ve loru güzelce karıştıralım.
- Yarım saat dinlenen hamurlarımızı açmaya başlayabiliriz ben mutfak masası üzerinde açtım.
- Tek tek yahut benim üzere çift hamuru birlikte açabilirsiniz.
- Yeriniz müsaitse çift hamuru tıpkı anda açarsanız daha çıtır börekler elde edersiniz.
- Açtıktan daha sonra yufkayı biraz üzerine yağ serpiştirelim.
- Yufkanın her yerine gelecek biçimde ıspanağı serpiştirip dolayalım 220 derecede ısınmış fırına verip altı üstü güzelce pişirelim.
- Pişen tepsideki börekleri 2 dk dinlendirip böreği karşıt çevirelim bu süreç alta biriken yağın böreğin üst tarafına gelmesini sağlayacak bu biçimdece daha parlak börekleriniz olacak. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.