BMW I4: Facelift hakkında ilk detaylar

dunyadan

Aktif Üye
Meslektaşım Clemens, I4 baz modelinde birkaç gün sonra derhal söz verdi: “Ben alırdım”. Bu çok az sürpriz, çünkü birçok meslektaşı gibi, markaya atfedilen klasik değerler için bir şey kaldı ve i4 sunuyor: Sürücü ve şasi mükemmel. Yaz aylarında BMW bir model bakımı eklemeyi planlıyor. Yavaş yavaş gereklidir, çünkü rekabet çok uyanıktır ve I4 de dahili olarak yeni rakipler alır.

Üst modelde daha fazla güç

Tüm Model Serileri için duyuruların bir parçası olarak BMW, gözden geçirilmiş I4 hakkında birkaç ilk ayrıntı açıkladı. En iyi model gelecekte i4 M60 XDRIVE olarak adlandırılacak ve önceki üst model I4 M50 XDRIVE'den daha fazla güç elde edecektir. 400 yerine sürücü 442 kW'a kadar kullanabilir. Standart sprint'te BMW 3.9 saniye yerine 3.7 vaat ediyor.

Diğer tüm versiyonlarda, sürücüye dokunulmadan kalır. Pilde küçük bir ilerleme var. BMW, güç elektroniğinde silikon karbür boyunlu iletken bileşenlerinin kullanılmasının tüketimi azalttığını ve böylece biraz daha fazla erişim sağladığını vaat ediyor. Bununla birlikte, bu görünüşe göre sadece arka tekerlekten çekişli modelleri etkiler. Daha önce bilinen teknik veriler:

İ4 edrive35​

i4 edrive40​

I4 40 XDRIVE​

I4 M50 XDRIVE​

I4 M60 XDRIVE​

Şimdiye kadar WLTP tüketim​

15.1 ila 18.6​

15.4 ila 18.6​

16.7 ila 19.8​

17.6 ila 21.9​

–​

Tüketim wltp yeni​

17.5​

17.8​

–​

–​

20.9​

KM'de şimdiye kadar menzil​

406 ila 500​

491 ila 600​

459 ila 546​

416 ila 520​

–​

KM'de yeniye ulaşın​

428​

510​

–​

–​

433​

KWH (Net)​

67.1​

81.3​

81.3​

81.3​

81.3​

KW'de Performans​

210​

250​

295​

400​

442​

Şarjda ilerleme yoktur. DC şarj istasyonunun üstünde 205 kW ve 11 kW alternatif akımda kalır. BMW şarj eğrisini optimize edebilir. Marka henüz değiştirilen yükleme süreleri hakkında bilgi vermiyor. I4, BMW'nin şarj kapasitesi açısından “yeni sınıf” temelinde modeller için vaat ettiklerinin önemli ölçüde arkasında kalıyor. 400 voltluk bir voltaj seviyesi kullanmaya devam ediyor. Çoğu halka açık şarj istasyonu zaten sadece 500 amper sunmaktadır. 400 volt ile maksimum şarj kapasitesi 200 kW ile sınırlıdır. “Yeni Sınıf” 800 volt kullanır ve bu nedenle 500 A şarj istasyonu ile ucuna yükleyebilir.

BMW markası hakkında daha fazla bilgi

Daha Fazla Göster

Daha az belirti

(MFZ)

Ne yazık ki, bu bağlantı artık geçerli değil.

Boşa harcanan eşyalara bağlantılar 7 günden daha büyükse veya çok sık çağrıldıklarında geçersiz hale gelir.

Bu makaleyi okumak için bir Haberler+ paketine ihtiyacınız var. Bir haftayı şimdi yükümlülük altına almadan test edin – yükümlülük olmadan!