Biberli Ekmek(Acılı Ekmek)

yasader

Aktif Üye
Biberli Ekmek(Acılı Ekmek) Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

• 4su bardağı un
  • 1.5 çay kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı zeytin yağı
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 paket kuru maya
  • 1 çay kaşığı toz şeker
Soğanlı biberli harç için;

• 2 adet soğan
  • yarım çay bardağı susam
  • 2 yemek kaşığı çörek otu
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay bardağı zeytin yağı
  • 1 tutam tuz
Biberli Ekmek(Acılı Ekmek) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

1. ilk vakit içinderda yoğurma kabına unu alalım, üzerine tuzu ekleyerek ortasına çukur olacak biçimde açıyorum, zeytin yağı, süt, su, maya ve şekeri ilave ederek yoğurmaya başlayalım.
  2. Yeterince yoğurduktan daha sonra üzerine streç ile kaplayıp, mayalanmaya bırakıyorum.
  3. Hamur mayalanmaya bıraktıktan daha sonra biberli harcımızı hazırlıyorum. Bunun için uygun bir karıştırma kabına ince ince doğradığım soğanları, çörek otunu, susamı, pul biberi, salça ve zeytin yağını ek edip karıştırıyorum.
  4. Mayalı hamurumuzun üzerini açıyoruz ve yoğurup havasını alıyoruz. birinci vakit içinderda hamurumuzundan küçük bezeler alıp elimizde düzgünce yuvarlayalım, pişirme kağıdı serdiğimiz tepsimize alıyoruz. Tüm hamurumuz bitene kadar bu sürece devam ediyorum.
  5. Ben hamuru tepsiye dizince üzerine parmaklarımla bastırdım soğanlı harç kabarınca üzerinden taşmasın diye yaptım. Sizde yapabilirsiniz.
  6. Şekil verdiğimiz hamurun üzerine soğanlı biberli harcımızdan koyuyoruz. Evvelce ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 25 dk üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.
    ☺
    .
Biberli Ekmek(Acılı Ekmek) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı