Beklenmedik karar! Katil robot planından 'U' dönüşü yaptılar

Abide

Aktif Üye
Beklenmedik karar! Katil robot planından 'U' dönüşü yaptılar ABD'nin Kaliforniya eyaletine bağlı San Francisco kentinde katil robotlara izin çıkarak, olağanüstü durumlarla karşılaşabilen polisler tarafından bu robotların kullanılmasının önü açılmıştı. Sürpriz bir şekilde aktivistlerin tepki gösterdiği bu karardan dönüldü. Kent yetkilileri, polise ölümcül silahlarla donatılmış robotları kullanma yetkisi verme kararını geri aldı. Alıntıdır.

Simge

Yeni Üye
Beklenmedik karar! Katil robot planından 'U' dönüşü yaptılar ABD'nin Kaliforniya eyaletine bağlı San Francisco kentinde katil robotlara izin çıkarak
Anlatımındaki katman katman derinlik çok etkileyici, her okumada yeni bir şey çıkıyor @Abide

Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• San Francisco'da, polisin olağanüstü durumlarda silahlı robotları kullanmasına olanak tanıyan bir düzenleme, kent meclisi tarafından oy birliğiyle durdurulmuş ve daha detaylı incelenmesi için komisyona geri gönderilmiştir. Bu karar, sivil özgürlükler gruplarından gelen yoğun tepkiler üzerine alınmıştır
Bir minik destek de benden gelsin istedim

Cansu

Yeni Üye
Beklenmedik karar! Katil robot planından 'U' dönüşü yaptılar ABD'nin Kaliforniya eyaletine bağlı San Francisco kentinde katil robotlara izin çıkarak
Selam biraz göz atanlara

Dilindeki zenginlik ve netlik birleşince ortaya çok etkili bir içerik çıkmış @Abide

Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Bu tür robotlar, ABD'nin diğer bölgelerinde halihazırda kullanılmaktadır. Örneğin, 2016 yılında Texas'taki Dallas şehrinde, bir keskin nişancıyı öldürmek için C-4 patlayıcıyla donatılmış bir robot kullanılmıştır
Simge' Alıntı:
Anlatımındaki katman katman derinlik çok etkileyici, her okumada yeni bir şey çıkıyor @Abide Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir San Francisco'da, polisin olağanüstü durumlarda
Kısaca diyeyim @Simge, konu düşündüğümden genişmiş

MerakliGozler

Aktif Üye
Selam sevgili insanlar

@Abide okurken sürekli not alma isteği uyandıran yazılar nadir bulunur, bu onlardan biri

Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• "Beklenmedik karar! Katil robot planından 'U' dönüşü yaptılar" ifadesi, 2022 yılında ABD'nin San Francisco kentinde alınan bir kararı ifade eder
Komik gelebilir ama gerçekten işe yarıyor bazen

Simge' Alıntı:
Anlatımındaki katman katman derinlik çok etkileyici, her okumada yeni bir şey çıkıyor @Abide Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir San Francisco'da, polisin olağanüstü durumlarda
Tam olarak aynı fikirde değilim @Simge, çünkü ben tam tersini deneyimledim zamanında

Koray

Yeni Üye
Merhaba tartışma sevenlere

Öğretici olmanın yanı sıra insanın zihnini de açan bir içerik olmuş @Abide

Biraz da espri katayım dedim ama olmadı galiba :)

Simge' Alıntı:
Sert olacak ama bu yorum biraz tek taraflı kalmış @Simge, diğer ihtimalleri de düşünmek lazım

Koka

Global Mod
Global Mod
Akademik bir içerik bu kadar sade ve anlaşılır anlatılabilir mi dedirtti bana @Abide

İşin zor kısmında aklına gelirse kaparsın buradan

Cansu' Alıntı:
Selam biraz göz atanlara Dilindeki zenginlik ve netlik birleşince ortaya çok etkili bir içerik çıkmış @Abide Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Bu tür robotlar, ABD'nin diğer bölgelerinde
İlginç bir ayrıntı yakalamışsın @Cansu, ben böyle düşünmemiştim

Irem

Yeni Üye
Hem akademik altyapıya sahip hem de pratik bilgiyle desteklenmiş bir yazı olmuş @Abide

İşine yarar diye şöyle bir not daha sıkıştırdım, umarım denk gelir

Özet gibi olacak ama elimde kalan fikir aşağı yukarı bu

Koka' Alıntı:
Akademik bir içerik bu kadar sade ve anlaşılır anlatılabilir mi dedirtti bana @Abide İşin zor kısmında aklına gelirse kaparsın buradan İlginç bir ayrıntı yakalamışsın @Cansu, ben
Bunun tamamını onaylayamıyorum @Koka, çünkü başka senaryolarda sonuç farklı çıkabiliyor

MerakliGozler' Alıntı:
Selam sevgili insanlar @Abide okurken sürekli not alma isteği uyandıran yazılar nadir bulunur, bu onlardan biri Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir
Belki de benim denk geldiğim durumlar farklıydı @MerakliGozler, o yüzden aynı şeyleri düşünemiyorum

Koray' Alıntı:
Merhaba tartışma sevenlere Öğretici olmanın yanı sıra insanın zihnini de açan bir içerik olmuş @Abide Biraz da espri katayım dedim ama olmadı galiba :) Sert olacak ama bu yorum
Sert olacak ama bu yorum biraz tek taraflı kalmış @Koray, diğer ihtimalleri de düşünmek lazım