Bayanlar Türkiye Kupası 2022 final basın toplantısı düzenlendi

OzguN

Yeni Üye
Mersin Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi Barış Salonu’nda düzenlenen Bayanlar Türkiye Kupası final karşılaşması basın toplantısına, TBF İdare Konseyi Üyesi Serap Yücesir, TBF Genel Sekreteri Serhan Antalyalı, TBF yöneticileri ve kulüplerin başantrenörleri ile kadro kaptanları katıldı. Açılış konuşmasını yapan TBF Bayan Ligleri Yöneticisi Murat Tümer, finallerin Mersin’de düzenlenmesinden dolayı her insanın memnun olduğunu lisana getirerek, “Bize takviye veren Mersin Yenişehir Belediyesi’ne, sponsorlarımıza ve yayıncımıza hayli teşekkür ederim. Turnuva başladığından bu yana birbirinden hoş karşılaşmalar izlettiren gruplarımıza teşekkür eder, finale kalan takımlarımıza muvaffakiyetler dilerim. Finalde hoş bir uğraş daha izleyeceğimize inancım sonsuz. EuroLeague ve EuroCup 4’lü final oynamaya hak kazanan gruplarımızı da ayrıyeten tebrik ediyor ve muvaffakiyetler diliyorum” diye konuştu.

TBF Genel Sekreteri Serhan Antalyalı ise Mersin’in basketbolda değerli bir kent olduğunu tabir ederek, “Kadın basketbolunda yıllardır ülkemizi domine etti. 7 Mersin ekibi liglerde yer alıyor. Bunlardan 5 tanesi bayan basketbol ekibi. Bunun gururunu yaşıyoruz. Çok yakın vakitte Fransa’da EuroCup, İstanbul’da da EuroLeague Final-Four tertipleri düzenlenecek. Gruplarımız eminim ki kupayı ülkemize kazandıracaklar. Buna yürekten inanıyoruz. Birbirinden hoş geçen maçlar kararında yarın final müsabakası oynanacak. İki ekibimize da muvaffakiyetler diliyorum. Mersin halkını tertibe davet ediyorum. Basın mensuplarına ve Türkiye Basketbol Federasyonu çalışanlarına fazlaca teşekkür ediyorum” dedi.

Fenerbahçe Başantrenörü Victor Lapena da Mersin’de kendini konutunda üzere hissettiği söylemiş oldu. Kendisinin de İspanya’da, Akdeniz’e kıyısı olan bir bölgede yaşadığını kaydeden Lapena, “ötürüsıyla buralar bana daima kendi konutumu hatırlatıyor. Ayrıyeten Türk halkına da fazlaca teşekkür ediyorum. Üç yıldır Fenerbahçe’de çalışıyorum ve her vakit kendimi konutumda üzere hissettim, fazlaca sıcakkanlılar, fazlaca yeterli bir ülke. ötürüsıyla hem Türkiye için birebir vakitte Türk basketbolu için her vakit en uygununu diliyorum” formunda konuştu.

“Yarın epeyce uygun bir final olacağını düşünüyorum”

Finale kalan Çukurova Basketbol Mersin Yenişehir Belediyesi’ni tebrik eden Lapena, “Gerçekten epeyce düzgün bir gayret sergilediler ve finalde karşılaşacağız. Biz de Galatasaray derbisiyle başladık. Orada da hayli âlâ bir maç izlettirdiğimizi düşünüyorum. Yarın da fazlaca uygun bir final olacağını düşünüyorum. ÇBK hakikaten kaliteli bir kadro. Lakin bundan daha sonra top oyuncularda. Bundan daha sonra bütün performanslarını, çabalarını vereceklerini düşünüyorum. Onlara kendi açımızdan güveniyoruz. Ellerinden gelenin en uygununu yapacaklarını düşünüyorum” cümlelerine yer verdi.

Tuğçe Canitez: “Her yerde şampiyonluğu hedefleyen bir takımız”

Ekip kaptanı Tuğçe Canitez de Mersin üzere hoş bir kentte bu kupayı oynamaktan dolayı memnunluk duyduklarını kaydederek, “Yarınki rakibimiz Çukurova Basketbol hem Türkiye’de birebir vakitte Avrupa’da fazlaca kıymetli ekiplerden bir tanesi. Yarın da kendi konutlarında oynama avantajları var. Antrenörümüzün de söylemiş olduği üzere derbi maçında epey düzgün bir taraftar kümesi bizi destekledi ve hoş bir atmosfer oldu. Ümit ediyoruz ki yeniden birebir atmosferi yaşayacağız. Fenerbahçe olarak biz her vakit her yerde şampiyonluğu hedefleyen bir grubuz. Lakin rakibimizin de fazlaca bedelli bir takımı var. Çok keyifli bir maç olacağını düşünüyorum. Her iki ekibe da muvaffakiyetler diliyorum” değerlendirmesinde bulundu.

Aziz Akkaya: “Umut ediyorum yarın hoş olacak ve kupayı burada bırakmak istiyoruz”

Çukurova Basketbol Mersin Yenişehir Belediyesi Baş Antrenörü Aziz Akkaya, tertipte emeği geçen herkese teşekkür etti. Bayan basketbolunun hak ettiği bedeli bir türlü bulamadığını vurgulayan Akkaya, “Aslında artık bayan basketbolu Türkiye’nin yükselen bir yeri. İki tane olimpiyat görmüş, Avrupa finali, dünya 3’üncülüğü görmüş kadromuz var lakin maalesef bir bedel bakılırsamiyoruz. Burada şu biçimde memnunum; burada fazlaca hoş bir tertip var. Salon yarın büyük ihtimalle dolacak. Sonuçta baktığın vakit Avrupa’da her 2 grup da şampiyonluğa oynuyor. Tahminen önümüzdeki sene Üstün Kupa’yı birlikte oynayacağız. İnşallah bunu umut ediyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Çukurova Basketbol’un tertibini fazlaca bedelli buluyorum. Baktığınız vakit Fenerbahçe esaslı bir kulüp ancak öbür taraftan Çukurova Basketbol da bayan basketboluna büyük yatırımlar yapan bir kulüp. Bayan basketbolunun geleceği için burası değerli bir yer. Buna ben de paha katmak için buraya geldim. Umuyorum yarın hoş olacak ve kupayı burada bırakmak istiyoruz. Natürel ki bu kolay değil. Fenerbahçe düzgün bir ekip. Yarın 2 büyük kadro karşılaşacak. Bütün taraftarları maç izlemeye bekliyorum, zira tekrar tahminen bu biçimde bir baht uzun vakit denk gelmeyecek. Yarın hoş bir maç olsun. Rakibimize de muvaffakiyetler diliyorum” dedi.

Esra Ural Topuz: “İlk gayemizi gerçekleştirmek istiyoruz”

Çukurova Basketbol kaptanı Esra Ural Topuz ise konut sahibi olarak bu tertipte yer almanın kendileri için büyük bir baht olduğunu lisana getirdi. Bu sene katıldıkları her kulvarda şampiyonluk hedeflediklerinin altını çizen Topuz, “Bizim için gayemizin birinci rotası burası. Biz de hoş bir basketbol oynayarak gayemizi gerçekleştirmek istiyoruz. Burada alacağımız hoş bir sonuçla Avrupa’ya daha emin adımlarla gitmek istiyoruz. Fenerbahçe’ye de muvaffakiyetler diliyorum. Umarım seyir zevkinin yüksek olduğu, sağlıklı bir maç olur ve güzel olan kazanır” sözlerini kullandı.

İHA