Banu Karadağlı’ya kıymetli nazaranv

OzguN

Yeni Üye
1986 yılında çabucak hemen 13 yaşındayken başlayıp, 35 yıldır sürdürdüğü mesleğinde liglerde biroldukca kulüpte forma giyerek, son senelerda Milletlerarası Veteranlar Ligi FIMBA Avrupa’da üst üste en bedelli bayan oyuncu mükafatını alan Karadağlı, örnek bir toplumsal sorumluluk projesinde yer aldı. beraberinde hala ING Basketbol Üstün Ligi’nde Galatasaray NEF forması giyen Okben Ulubay’ın da annesi olan Karadağlı, 34 ülkede ve Türkiye’de 65 kentte temsilciliği bulunan Milletlerarası Down Sendromu Federasyonu’nda (UDF) spor heyeti lideri bakılırsavine getirildi.

Karadağlı, yeni bakılırsaviyle ilgili fevkalade bir heyecan duyduğunu belirterek, “Beni bu bakılırsave layık bakılırsan sevgili UDF Lideri Muhammed Abdullah Tuncay’a hayli teşekkür ederim. Bu uluslarlarası aktivitelerin içerisinde yer almak beni epeyce duygulandırdı” dedi. Yaptıkları tertiplerden da bahseden Karadağlı, “Melek yüzlerimizi parkeye çıkardım. Bursa’da Nilüfer Belediyesi’nin 3’üncü Kış Veteran Memleketler arası Basketbol Turnuvası’nda farkındalık yaratabilmek ismine melek yüzlerimiz final maçında uzunluk gösterdi. Onlar alanda çaba ederken o kadar memnun oldular ki maç hiç bitmesin istediler. Müsabakanın bitmesinin akabinde değerli çocuklarımızın madalyalarını Nilüfer Belediye Lideri Turgay Fazilet verdi” diye konuştu.

ÜLKE ÜLKE GEZECEKLER

Banu Karadağlı, down sendromlu çocuklar için yapılan tertiplerin yalnızca tek bir aktiflik ile hudutlu kalmayacağının altını çizdi. Başarılı sportmen, gelecek tertiplerin programlarının hazır olduğunu belirtirken, yalnızca Türkiye’de değil dünyanın dört bir yanında aktifliklerin devam edeceğini kelamlarına ekledi.

KLİPTE YER ALDI

Banu Karadağlı, 48 yaşında faal olarak sürdürdüğü basketbol mesleği ve UDF’deki yeni bakılırsavinin yanında ünlü müzikçi Ozan Orhon’un yeni klibinde de oyuncu olarak yer aldı. Karadağlı, yakın arkadaşı Orhon’un Arı isimli müziğinin 26 Ocak’ta yayınlanan klibinde basketbol topuyla uzunluk gösterdi.

DHA