dunyadan
Aktif Üye
Ayın evreleri: 45. haftanın resimleri
Ay, zamanın başlangıcından beri insanları büyülemiştir ve bu, çok eski zamanlardan beri azalmamış gibi görünmektedir. Bugün bile gece yol arkadaşımızdır ve bizde farklı duyguları tetikler. Galeri fotoğrafçılarımız Dünya'nın uydusunun özünü mükemmel bir şekilde yakalamayı başardılar.
Reklamcılık
beni aya uçur
beni aya uçur
(Resim: lg odaklı)
Uçak doğrudan aya doğru gidiyor gibi görünüyor. Bu da aynı anda gökyüzündeki bulutların ardında kayboluyor. O kadar yakın ama o kadar uzak görünüyor ki, adeta gök cismine kısa bir gezi planlamak istiyorsunuz. “Beni aya uçurIgfocus düşünüyor.
Şehirde dolunay
Şehirde dolunay
(Resim: Tolik)
Batan olan Şehirde dolunay Bunu burada sunulan kompozisyonda yakalamak Tolik (diğer adıyla Anatoli Weingart) için zor oldu. Bulutlar ve sis tasarımı zorlaştırdı. Ancak doğru konumu bulduktan sonra fotoğrafını asıl nesnenin yaklaşık üç kilometre uzağındaki bir tepeden çekti. Telefoto lens sayesinde gök cismi çok büyük görünüyor.
Sabah ayı
Sabah ayı
(Resim: sauerlense)
Fikir, Sabah ayı Hilal evresinde fotoğraf çekmek, gökyüzünde Nishimura kuyruklu yıldızını ararken kendiliğinden ortaya çıktı. Hilal şeklindeki ay, güneydoğu gökyüzünde nispeten yüksekte, bulutsuz bir şekilde parlıyor. Fotoğraf, deklanşör bırakıldığında titreşimi önlemek için otomatik zamanlamayla çekildi.
Etihad Havayolları FRA'dan AUH'ye Kargo
Etihad Havayolları FRA'dan AUH'ye Kargo
(Resim: micha0001a)
Micha0001a sık sık Frankfurt Havalimanı'ndan gelen uçakları evinden izleyebiliyordu ve bir gün aklına bu tarz bir kompozisyon yakalama fikri geldi. Bu da başarılı oldu çünkü… Etihad Havayolları FRA'dan AUH'ye Kargo dolunayın önünden gölge gibi geçti.
yeni aydan kısa bir süre sonra
yeni aydan kısa bir süre sonra
(Resim: mavilik)
Yeni aydan kısa bir süre sonra blueout (diğer adıyla Michael Leismann) gün batımında ince hilal şeklindeki ayı keşfeder. Beyaz parıltıları onları mavimsi gökkubbeden ayırıyor. Gökyüzünün ışığının ve mavi renginin bu kadar güzel görünmesi şans eseridir. Ayın silueti hafifçe parlıyor.
muhteşem
muhteşem
(Resim: dg9ncc)
Bu resmi planlarken dg9ncc en uygun konumu belirledi ve biraz da şansın da yardımıyla sonunda bu fotoğrafı çekmeyi başardı. Ay, Alpler'in üzerinde yükseliyor ve mevcut ay evresi nedeniyle parlak, yarı dolu ve düz görünüyor muhteşem. Bulutlar ve karanlık dağlar manzaranın mistik görünmesini sağlıyor. Güçlü siyah beyaz kontrastı sayesinde fotoğraf aynı zamanda güçlü ve sakin bir izlenim yaratıyor.
Uydu izleri göksel güzelliğe karşı
Uydu izleri göksel güzelliğe karşı
(Resim: Hanto)
Starlink uyduları gece gökyüzünü yakalamaya çalışırken görüntünün içinden geçiyor. 7 dakikalık pozlama süresi ve kamera deklanşörünün tekrar tekrar açılması şeritler oluşturur – Uydu izleri ve göksel güzellik. Hanto başlangıçta Venüs ve Ülker yıldız kümesini kaydetmek istiyordu.
Bu haftanın tüm fotoğraflarına genel bir bakışı burada bulabilirsiniz:
Cumartesi: Beni LG Focus ile aya uçurun
Nikon D7000 | 200 mm | ISO 200 | f/10 (Resim:
lgfocus
)
(cbr)