Anneanne Poğaçası

yasader

Aktif Üye
Anneanne Poğaçası Tanımı İçin Materyaller

Hamuru için;

• 1 su bardağı yoğurt (200ml)
  • 1 su bardağı ayçiçek yağı (200 ml)
  • 1/5 çay bardağı zeytinyağı (2 parmak kadar)
  • 1 adet yumurta (aķı içerisine, sarısı üzerine)
  • 1 paket margarin
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Alabildiği kadar un (4.5 ile 5 su bardağı (200 ml) içinde değişebilir )
İç harcı:

• Lor peyniri
  • Karabiber
  • Pul biber
Üst süslemesi:

• Hamuru için kullanılan yumurtanın sarısı
  • Susam
Anneanne Poğaçası Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

1. Bir kap içerisine yoğurt, ayçiçek yağı, zeytinyağı ve margarin temalır.
  2. Margarini dilerseniz evvelde oda sıcaklığında bekletipte kullanabilirsiniz. Ben eriterek kullanmayı tercih ediyorum.
  3. daha sonrasında tuz,karbonat,kabartma tozu ve yumurta akını ek edip karıştırıyoruz.
  4. Ben hamur karma makinesinde 1 devranda karıştırıyorum. Makinesi olmayanlar düşük devranda mikser kullanabilir.
  5. Akabinde un yavaş yavaş eklenir ve karıştırılmaya devam edilir. (bu etapta hamur karma makinesi ile yapılmayacaksa elle yavaş yavaş yoğurmak gerekiyor).
  6. Ben 4. 5 su bardağı(200 ml) un ile istediğim kıvamı buluyorum. Bu ölçü un markasına bakılırsa değişiklik gösterebilir. Hamurun kıvamı kulak göğsü kıvamında olmalı, sert bir hamur elde etmemeliyiz.
  7. Elde ettiğimiz hamuru 10 dakika dinlenmeye bırakalım. Üzerini kağıt havlu ile örtelim.
  8. Bekletilen hamurdan 1 ceviz büyüklüğünde elimize alıp, avuç içimizde elimizle açalım. (ben bu türlü pratik olduğu için uyguluyorum, isteyen masa üzerinde de eliyle açabilir).
  9. İçerisine hazırlamış olduğumuz lor, karabiber, pul biber harcından 1 tatlı kaşığı hamurumuza koyup kapatalım.
  10. Damak zevkinize bakılırsa çeşitli baharatlar ve çeşit peynirler kullanabilirsiniz. Ben biroldukca sefer kaşar peyniri ve tam yağlı lor peyniri ile de denedim ikisi de harika oluyor ????.
  11. Hazırlamış olduğumuz poğaçaların üzerine ayırmış olduğumuz yumurta sarısını sürüp, susam ile süsleyelim.
  12. 180 derece fırında yaklaşık 40 dakika kadar pişirelim. Ben ön ısıtma yapmadan direk koyuyorum. Dilerseniz ön ısıtmalı da koyabilirsiniz. Benim fırınımda yaklaşık 35 dakikada pişti. (bu müddet fırın tipine göre değişebilir).
  13. Pişen poğaçalarımızı 5 dakika dışarıda dinlenmeye bıraktıktan daha sonra servis edebiliriz. Bu ölçüler ile 29 adet poğaça elde ettim.
Şimdiden afiyet olsunnnn ????.

Anneanne Poğaçası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı