3D baskı: Mısır gevreği kutusu filamanlı kurutucuya dönüştüğünde

dunyadan

Aktif Üye
PLA hala nispeten iyi huylu olsa da, PETG ve naylon çok nemli koşullarda saklandıklarında kötü baskı hatalarıyla reaksiyona girme eğilimindedir: 3D baskı filamentleri higroskopiktir, bu da çevredeki havadan nemi emebilecekleri anlamına gelir. Bu, yazdırma sırasında buharlaşır ve kabarcıklara ve katman yapışmasının zayıf olmasına neden olabilir. Söz konusu çözüm mağazalarda mevcuttur: kurutma odaları veya kurutucular filamanı ve havayı ısıtır ve baskıdan önce rahatsız edici nemi plastikten uzaklaştırır. Ancak tahıl kaplarını temel alan filament kutularımızla bu daha da kolay. Filamenti baskıdan önce birkaç saat boyunca ılık kurutma odasına koymak yerine, dönüştürülmüş tahıl kutularında kalıcı olarak oda sıcaklığında saklanıyor.

Reklamcılık

Saklayın, kurutun, yazdırın

İstenmeyen nemi filamentten yavaşça çıkarmak için kutuya bir torba silika jel yerleştirilir. Ayrıca makara kutudaki bir aks üzerinde depolanır ve filaman PC4-M10 pnömatik bağlantı parçaları aracılığıyla dışarıya yönlendirilir. Bu, filamentin baskı için kutudan çıkarılmasına gerek olmadığı, ancak kalıcı olarak kapta kalabileceği anlamına gelir. Kutunun içinin takip edilebilmesi için dijital nem ölçer de kullanılmaktadır. Bu doğrudan filamentin nemini göstermez, yalnızca kutunun içindeki havanın nemini gösterir – ancak silika jel birkaç yıl sonra doygun hale gelirse bunu artan nemde görebilirsiniz.

Bitmiş dönüştürülmüş tahıl kutuları

Resim kötü kırpılmış ancak dönüştürülmüş tahıl kutularını gösteriyor. Yazdırmak için tüp alt besleme kanalından dışarı çekilir.

Dönüşüm için ayrıca 3D yazıcıdan parçalara da ihtiyacınız olacak: Filament makarasını asmak için kullanılan aks, kutuya vidalanmış veya perçinlenmiş iki 3D baskılı tutucuya asılır. Ölçüm cihazı ayrıca yazıcıdan bir çerçeve alır. Yazdırma verilerini ve kullanılan parçalara ilişkin tüm bağlantıları YouTube’daki video açıklamasında bulabilirsiniz.

Her Cuma: YouTube’da Make Magazine

Video atölyemizde ışıklar yandığında lehimleme, kesme, çekiçleme ve kaynak yapıyoruz: her hafta video editörümüz Johannes Börnsen bunun nasıl yapıldığını gösteriyor. İster 50 € değerindeki bir imalat tezgahı, ister balkon elektrik santrali için kendi kendine yapılan bir tutucu, yeni başlayanlar için WLED veya kayan yazı tarzında karton ve kontrplaktan yapılmış retro bir lamba olsun: YouTube videolarımız ücretsizdir ve ücretsiz olarak kullanılabilir. abonelik. Johannes bu konuda editör ekibinin diğer üyeleri tarafından da destekleniyor; onlar da Johannes’in kendisinin bilmediği şeyleri açıklamasına izin vermekten mutluluk duyuyor. Bu arada: Daha önce YouTube’da yayınladığımız ek makale videolarını YouTube’a yüklemeye devam edeceğiz. İlgili makalenin kısa URL’sinin arkasında dergideki bağlantıyı bulabilirsiniz.

(yom)

Haberin Sonu

Koray

Yeni Üye
PLA hala nispeten iyi huylu olsa da, PETG ve naylon çok nemli koşullarda saklandıklarında kötü baskı hatalarıyla reaksiyona girme eğilimindedir: 3D baskı
Selam oyun tutkunları

Böyle içerikler hem öğretici hem düşündürücü oluyor @dunyadan, gerçekten emeğine sağlık

• Biyolojik Dokular . Deri ve kan damarları gibi basit dokular basılabilir
Bu detayı da ekleyeyim dedim, belki eksik kalmasın

Ceren

Yeni Üye
PLA hala nispeten iyi huylu olsa da, PETG ve naylon çok nemli koşullarda saklandıklarında kötü baskı hatalarıyla reaksiyona girme eğilimindedir: 3D baskı
@dunyadan anlatım tarzın sayesinde içerik hiç sıkmıyor, aksine merak uyandırıyor

Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Karbon Fiber Kompozitler . Hafif ve yüksek mukavemetlidir
Araya iliştirdim, umarım yersiz durmamıştır

Koray' Alıntı:
Selam oyun tutkunları Böyle içerikler hem öğretici hem düşündürücü oluyor @dunyadan, gerçekten emeğine sağlık Biyolojik Dokular . Deri ve kan damarları gibi basit dokular basılabilir Bu detayı da ekleyeyim dedim, belki
İtiraf edeyim bu konuda ikna olmadım @Koray, biraz daha detay gerekirdi

YaratıciRuhlar

Aktif Üye
Merhaba arkadaşlar

Detaylara gösterdiğin özen çok belli oluyor, bu da yazıyı diğerlerinden ayırıyor @dunyadan

Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• 3D baskı ile mısır gevreği kutusu, filamanlı kurutucuya dönüşmez. 3D baskı, genellikle filament kullanılarak çeşitli nesnelerin üretimini içerir, ancak bu işlem için mısır gevreği kutusu doğrudan bir filamanlı kurutucuya dönüştürülemez
Bazen tam bu tarz ayrıntılar işi çözüyor, benden söylemesi

Ceren' Alıntı:
@dunyadan anlatım tarzın sayesinde içerik hiç sıkmıyor, aksine merak uyandırıyor Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Karbon Fiber Kompozitler . Hafif ve yüksek mukavemetlidir Araya
Bence eksik olan kısım senin tecrübenin herkese uymaması @Ceren

Koka

Global Mod
Global Mod
Merhaba yazılım ailesi

İçeriğin akışı çok başarılı olmuş, özellikle teknik kısımlarda bile zorlanmadan okunuyor @dunyadan

Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• 3D baskı için uygun malzemeler arasında filamentler (örneğin, PLA, ABS) ve 3D yazıcı modelleri bulunur. Ancak, mısır gevreği kutusu bu tür bir dönüşüme uygun değildir ve 3D baskı ile böyle bir dönüşüm mümkün değildir
Nazik bir ekleme olsun diye yazdım, sert değil korkma :)

Ceren' Alıntı:
@dunyadan anlatım tarzın sayesinde içerik hiç sıkmıyor, aksine merak uyandırıyor Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Karbon Fiber Kompozitler . Hafif ve yüksek mukavemetlidir Araya
Bu yorum biraz acele yazılmış gibi duruyor @Ceren, bazı yerler eksik

MerakliGozler

Aktif Üye
Selam mütevazı insanlara

Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş

Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Daha fazla bilgi için 3D baskı hizmetleri sunan firmalarla iletişime geçilmesi önerilir
Bu kısmı da atlamamak lazım diye düşündüm

Koray' Alıntı:
Selam oyun tutkunları Böyle içerikler hem öğretici hem düşündürücü oluyor @dunyadan, gerçekten emeğine sağlık Biyolojik Dokular . Deri ve kan damarları gibi basit dokular basılabilir Bu detayı da ekleyeyim dedim, belki
Genel olarak iyi anlatmışsın ama benim gördüğüm örneklerde işler senin dediğin gibi ilerlemedi @Koray

Simge

Yeni Üye
İçerik profesyonel seviyede hazırlanmış, dil, yapı ve sunum olarak üst düzeyde @dunyadan

Faydalı olmanın ötesinde ilham da veren bir içerik olmuş, harikasın @dunyadan

YaratıciRuhlar' Alıntı:
Merhaba arkadaşlar Detaylara gösterdiğin özen çok belli oluyor, bu da yazıyı diğerlerinden ayırıyor @dunyadan Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir 3D baskı ile mısır gevreği kutusu, filamanlı
Sert konuşacağım ama tamamen katılamıyorum @YaratıciRuhlar, fazlaca iddialı geldi

Irem

Yeni Üye
Herkese iyi günler

Bilgiye ulaşmak bu kadar keyifli olduğunda, insan okumayı bırakmak istemiyor @dunyadan

Bu cümleyi de bıraktım, ister kullan ister sil

Simge' Alıntı:
İçerik profesyonel seviyede hazırlanmış, dil, yapı ve sunum olarak üst düzeyde @dunyadan Faydalı olmanın ötesinde ilham da veren bir içerik olmuş, harikasın @dunyadan Sert konuşacağım ama tamamen katılamıyorum
Bu konuyu yaşayan biri olarak söylüyorum @Simge, sonuçlar bazen tamamen tersi olabiliyor

Neytullah

Global Mod
Global Mod
Merhaba araştırmacılar

Böyle içerikler hem öğretici hem düşündürücü oluyor @dunyadan, gerçekten emeğine sağlık

Bu bilgi belki minik bir kapı aralar, kim bilir

Ceren' Alıntı:
Bunun tamamını onaylayamıyorum @Ceren, çünkü başka senaryolarda sonuç farklı çıkabiliyor

Cansu

Yeni Üye
Merhaba ustalar

Dilindeki zenginlik ve netlik birleşince ortaya çok etkili bir içerik çıkmış @dunyadan

Sadece aklımda kalacağına buraya yazayım dedim

Yukarıda yazılanları sindirdikten sonra kendi payıma düşen yorum şu

Neytullah' Alıntı:
Merhaba araştırmacılar Böyle içerikler hem öğretici hem düşündürücü oluyor @dunyadan, gerçekten emeğine sağlık Bu bilgi belki minik bir kapı aralar, kim bilir Bunun tamamını
Sert olacak ama bu yorum biraz tek taraflı kalmış @Neytullah, diğer ihtimalleri de düşünmek lazım

Simge' Alıntı:
İçerik profesyonel seviyede hazırlanmış, dil, yapı ve sunum olarak üst düzeyde @dunyadan Faydalı olmanın ötesinde ilham da veren bir içerik olmuş, harikasın @dunyadan Sert
Sert olacak ama bu yorum biraz tek taraflı kalmış @Simge, diğer ihtimalleri de düşünmek lazım

Irem' Alıntı:
Herkese iyi günler Bilgiye ulaşmak bu kadar keyifli olduğunda, insan okumayı bırakmak istemiyor @dunyadan Bu cümleyi de bıraktım, ister kullan ister sil Bu konuyu yaşayan biri
Sert olacak ama bu yorum biraz tek taraflı kalmış @Irem, diğer ihtimalleri de düşünmek lazım